Interesants fakts par Ziemassvētku dziesmām

Atpūtai un izklaidei 21.decembris 2023
 
unsplash.com
Noteikti ikviens zina kaut vienu Ziemassvētku dziesmu. Tās vienmēr ir ļoti skanīgas un reiz sākot tās dziedāt, ir grūti tās "izmest" no galvas.

Pasaulē ir daudz un dažādu Ziemassvētku dziesmu. Daudzas no tām ir ļoti līdzīgas, vien mainās valoda, kādā tās tiek izpildītas. Tikmēr citas ir pavisam unikālas.

2019. gadā tīmekļa vietne "Medium" veica izpēti un noskaidroja, cik daudz Ziemassvētku dziesmu kopumā ir pasaulē.

Lai apkopotu un iegūtu datus par to, cik daudz svētku dziesmu ir, "Medium" pārstāvji izvirzīja vienu kritēriju. Viņi meklēja dziesmas pēc atslēgvārda "Ziemassvētki" ("Christmas") jeb tādas, kuru nosaukumā ir šis vārds.

Un kā noskaidrojās, tad 2019. gadā pasaulē bija 9274 dziesmas, kuru nosaukumā ir vārds "Ziemassvētki".

Pēc diviem gadiem "Medium" nolēma atkārtoti veikt šādu izpēti un neticami, bet vien divu gadu laikā dziesmu skaits bija iespaidīgi palielinājies. 2021. gadā pasaulē bija vairāk nekā 49 000 dziesmas, kuru nosaukumā ir vārds "Ziemassvētki".

Svarīgi piebilst, ka patiesais dziesmu skaits, kuru nosaukumā ir vārds "Ziemassvētki" ir daudz lielāks, jo "Medium" pārstāvji meklēja dziesmas angļu valodā. Tā kā svētku dziesmas visā pasaulē tiek izpildītas dažādās valodās, tad tās visas nav apkopotas šajā topā un patiesais dziesmu skaits būtu vēl lielāks.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija