Kā mājās pagatavot antibakteriālās mitrās salvetes

Pats savām rokām 6.aprīlis 2020
 
EPA / Scanpix / LETA
Antibakteriālas mitrās salvetes šobrīd ir vienas no top precēm, jo ar tām iespējams ērti notīrīt virsmas, kas vīrusa pandēmijas laikā ir ļoti svarīgi. Taču nevajag izmest kaudzēm naudas par šādu salvešu iegādi, labāk tādas mājās pagatavot pašam. Tādejādi ne tikai māja būs ne tikai tīra un pasargāta no vīrusiem, bet arī lieku reizi nebūs jādodas uz veikalu pirkt mitrās salvetes.

Vajadzēs:

  • 1 papīra dvieļu rulli;
  • 1 plastmasas trauku vai burku ar vāku;
  • ūdeni;
  • alkoholu (vismaz 70%);
  • trauku mazgājamo līdzekli.

Process:

Vispirms papīra rulli nogriez nepieciešamajā lielumā, kas atbilst izvēlētajam traukam. Protams, vari ņemt talkā trauku, kas ir tikpat liels kā papīra rullis. Lai sagrieztu papīra rulli, nepieciešams ļoti ass virtuves nazis ar platu spalu.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Nogriezto papīra rulli ievieto traukā.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Tad mērtraukā sajauc 2 krūzes ūdeņa ar 1/2 krūzi alkohola un 8 līdz 10 piles trauku mazgājamā līdzekļa. Samaisi visu ar karoti.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Lēnām pārlej ar sagatavoto šķīdumu papīra rulli, kas ievietots traukā.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Nogaidi, lai dvielis sasūcas ar šķidrumu. Tad izņem kartona rulli no vidus.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Tagad no vidus varēsi viegli izvilkt salvetes, ar kurām tīrīt virsmas mājoklī. Pēc tīrīšanas, neaizmirsti aiztaisīt vāku, lai salvetes neizžūtu.

Ar šādām salvetēm varēsi notīrīt virsmas mājās, piemēram, virtuves leti, durvju rokturus. Tāpat šādas salvetes var izmantot mašīnā stūres un paneļa notīrīšanai, īpaši, ja pandēmijas laikā tomēr jādodas uz darbu vai, piemēram, nopirkt pārtiku.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija