4 tējas, kas palīdz "sadedzināt" taukus

Veselība 10.aprīlis
 
unsplash.com
Tējas satur daudz dažādus antioksidantus un augu savienojumus, kuri ir labi veselībai, viens no plusiem - atsevišķas tējas var palīdzēt "sadedzināt" taukus. Šoreiz apkopojām četrus tējas veidus, kuras lieliski var palīdzēt svara zaudēšanas procesā jeb tām tiek piedēvētas tādas īpašības, kā spēja "dedzināt" taukus!

unsplash.com

1. Zaļā tēja

2022. gadā "International Journal of Environmental Research and Public Health" veiktajā pētījumā atklājās, ka tiem cilvēkiem, kuri ik dienu patērē lielu daudzumu zaļās tējas (aptuveni četras vai vairāk tases), ir par 44% mazāks risks aptaukoties vēdera zonā, nekā tiem, kuri nedzer šo tēju.

Zaļā tēja ir labs un dabīgs tauku "dedzināšanas" līdzeklis, jo tā ir bagāta katehīniem. Zaļajā tējā esošie katehīni palīdz iekustināt vielmaiņu. Arī citās tējās ir sastopams vērtīgais katehīns, taču tieši zaļajā tējā tas ir viskoncentrētākajā veidā.

unsplash.com

2. Oolong tēja jeb ulun

Oolong tēja ir kaut kas starp zaļo un melno tēju. Ja zaļā tēja netiek pakļauta oksidācijas procesam, tad melnā tēja tiek pilnībā oksidēta, bet oolong tēja vien daļēji. Oolong tējas lapiņas tiek žāvētas tiešos saules staros līdz tās savīst un saraujas.

Arī šī tēja satur polifenolus, kuri veicina ātrāku vielmaiņas darbību, kā rezultātā samazinās vēdera tauku daudzums.

unsplash.com

3. Melnā tēja

2016. gada rakstā, kas publicēts žurnālā "Molecules", teikts, ka melnajā tējā esošajiem polifenoliem piemīt pretaptaukošanās īpašības un tie var palīdzēt samazināt ķermeņa svaru un viscerālos taukus. Interesants novērojums tika atklāts 2014. gada pētījumā, kas publicēts žurnālā "Food & Function". Trīs mēnešu garumā pētījuma dalībnieki tika aicināti ik dienu izdzert trīs tasītes melnās tējas. Noslēdzoties pētījumam atklājās, ka tiem cilvēkiem, kuri dzēra melno tēju, svars bija daudz krasāk zudis, kā arī samazinājies vidukļa apkārtmērs neka tiem, kuri tēju nedzēra.

unsplash.com

4. Baltā tēja

Baltā tēja, salīdzinoši ar iepriekš minētajām tējām, ir smalkākais un vismazāk apstrādātais tējas veids. Ir pierādīts, ka baltā tēja apvienojumā ar zaļo un oolong tēju paātrina vielmaiņu, kas var palīdzēt vispārējā svara zudumā vai tā regulēšanā. 2023. gada veiktajā pētījumā, kas publicēts izdevumā "Food Safety & Health", arī tika secināts, ka baltajai tējai ir labvēlīga ietekme uz svara zudumu, īpaši izceļot spēju samazināt viscerālos tauku daudzumu.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija