3 idejas, kur likt lietā bērzu sulas

Virtuvē 7.aprīlis
 
f64.lv, Nora Krevneva
"Barbora" dalās ar trim dažādām kokteiļu receptēm, kur likt lietā gardo un veselīgo bērzu sulu!

unsplash.com

Bērzu sulas mohito

Lai pagatavotu šādu dzērienu, uz puslitru sulas būs nepieciešami 2 laimi, 3 ēdamkarotes brūnā cukura, daži piparmētru zariņi un ledus pasniegšanai.

Pagatavošana ir pavisam vienkārša - laimu sagriež šķēlītēs, piparmētru zariņus, ja nepieciešams, sagriež sīkāk, to visu liek piestā (var izmantot arī vienkārši dakšu) un saspaida, līdz garšas savstarpēji sajaucas un atdalās sula. Pievieno cukuru un visu savieno.

Ja gribas estētiskāku rezultātu, pēc bērzu sulas pievienošanas maisījumu var izkāst caur marli vai sietu, lai tajā nebūtu biezumu. Pasniedz glāzēs ar ledu un bauda.

unsplash.com

Dzēriens ar saldētām ogām

Droši vien daudziem vēl ledusskapī saglabājušās kādas saldētas ogas vai augļi.Tā ir iespēja sagaršot vasaru, pagatavojot gardu un aromātisku dzērienu.

Pagatavošanai vajadzēs 1 litru bērzu sulas, 100-150 gramus saldētu ogu pēc izvēles, kā arī 100 gramus smiltsērkšķu un 5 ēdamkarotes brūnā cukura.

Ogas nedaudz atlaidina, tām pievieno cukuru un sasmaida piestā vai ar dakšu. Pievieno nedaudz bērzu sulas un izkāš caur marli. Pievieno koncentrātam pārējo sulas daļu. Glāzēs liek saldētus smiltsērkšķus un pārlej ar dzērienu. Var dekorēt ar piparmētrām, veselām, saldētām ogām.

unsplash.com

Zaļais kokteilis ar nātrēm

Šāds dzēriens ir īsta vitamīnu bumba! Tā pagatavošanai vajadzēs vienu ābolu, vienu apelsīnu, sauju nātru un 200 mililitri bērzu sulas.

Ābolu nomizo, tam izņem serdi un sagriež mazākos gabaliņos, no apelsīna izspiež sulu. Ābola gabaliņus, apelsīnu sulu un nātres liek blenderī un kuļ, līdz iegūst viendabīgu smūtiju. Ja dzēriens šķiet pārāk biezs, tam var pievienot vairāk sulas un vēlreiz pakult.

Šo kokteili svarīgi dzert uzreiz pēc pagatavošanas, jo tas ātri atsulosies. Var pasniegt, dekorējot ar lapiņām un augļu gabaliņiem vai ogām.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija