Dažas idejas un padomi, kā izvēlēties Ziemassvētku dāvanas

Atpūtai un izklaidei 21.novembris 2018
 
Publicitātes foto
Gatavoties Ziemassvētkiem, viena no jaukākajām lietām ir dāvanu izvēle, iegāde un saiņošana, jo tas ir veids, kā varam padomāt par katru sev mīļo un tuvo cilvēku, izrādīt viņam uzmanību, iepriecināt. Bet idejas Ziemassvētku dāvanām nebūt nav tik viegli izdomāt. Jā, veikalu plaukti ir pilni ar mantām, bet gribas taču, lai ir jēgpilni, lai prieks par saņemto ir patiess, tāpēc ir patiešām grūti izlemt, ko likt zem eglītes.

Lai palīdzētu atrast labākās idejas Ziemassvētku dāvanām, šajā rakstā apkopoti daži noderīgi padomi un idejas, ko varat izmantot, papildināt vai smelties no tām iedvesmu.

  • Izvairieties no dāvanām, kas tikai krās putekļus

Nevienam nepatīk saņemt dāvanas, ko nolikt plauktā, kur tās krās putekļus. Tāpēc viens no ieteikumiem ir — nedāviniet nederīgas un nejēdzīgas dāvanas. Tādā veidā gan nelietderīgi iztērējat savu naudu, gan saņēmēja mājā ienestat kārtējo nieciņu, kam īsti nav vietas.

  • Noskaidrojiet, ko mīļie vēlas saņemt Ziemassvētkos

Vislabākais veids, kā nekļūdīties ar Ziemassvētku dāvanu iegādi, ir noskaidrot, ko tuvinieki un draugi patiešām vēlas. To var uzzināt, ja sarunājaties, jautājat, esat vērīgi klausītāji. Bērni noteikti sūtīs vēstules Ziemassvētku vecītim, atliek tikai palūgt, lai padalās ar šo svarīgo informāciju.

  • Izveidojiet sarakstu un nosakiet dāvanu budžetu

Palīdzēs arī apdāvināmo saraksta izveidošana, kā arī dāvanu budžeta noteikšana. Tā varēsiet sekot tēriņiem, plānveidīgi un bez stresa sagādāt visiem dāvanas. Atgādinām, ka Ziemassvētku dāvanu iegāde noteikti nav iemesls rīkoties neapdomīgi ar savu naudu, lai pēc svētkiem makā nesvilpo vējš.

  • Organizējiet apdāvināšanās spēli

Ja esat kupls radu un draugu pulks, kas plāno kopā svinēt Ziemassvētkus, tad lielisks risinājums būs apdāvināšanās spēle. Katrs izlozē cilvēku, kuram noteiktas summas ietvaros sagādā dāvanu. Tādā veidā visi ietaupīs gan savu laiku, gan naudu.

  • Izvēlieties dāvanas “zaļi” un atbildīgi

Arvien lielāku popularitāti iegūst “zaļš”, atbildīgs dzīvesveids ar minimālisma un zero waste ievirzi, tāpēc ieteikums padomāt arī par to, ko pērkat, kā iesaiņojat, no kāda materiāla ir lietas. Šajā segmentā arī atradīsiet labas idejas dāvanām, kas mudinās uz izmaiņām dzīvesveidā: tērauda ūdens pudele, metāla salmiņi, auduma maisiņi, skaisti trauki produktu uzglabāšanai utt.

Kur meklēt labas Ziemassvētku dāvanas

Publicitātes foto

Izstaigājiet Ziemassvētku tirdziņus. Turpmākajās nedēļās daudzās Latvijas vietās notiks Ziemassvētku tirdziņi. Tā ir lieliska iespēja atrast skaistas, kvalitatīvas, arī garšīgas dāvanas. Tirdziņos piedāvājums parasti ir gana plašs.

Zem eglītes lieciet dāvanu kartes. Ja nav laika tirdziņiem un lielveikaliem, tad labs un arī drošs risinājums ir dāvanu kartes. Interneta veikalā lieliskadavana.lv atradīsiet visdažādākās idejas Ziemassvētku dāvanām, ko varēsiet iegādāties dāvanu kartes veidā un saņemt e-pastā vai ar kurjera piegādi.

Iepērcieties interneta veikalos. Pirmssvētku laikā par īpaši labām cenām un plašu piedāvājumu domā visi interneta veikali. Atliek tikai sekot piedāvājumam, meklēt labākās cenas. Arī preču klāstu interneta veikalos var apskatīt daudz ērtāk un ātrāk.

Radiet dāvanas paši. Ja jums ir kādi īpaši talanti, tad Ziemassvētki ir īstais laiks, lai liktu tos lietā un radītu skaistas dāvanas pašu rokām. Varat izgatavot kaut vai apsveikuma kartītes vai oriģinālu iepakojumu, ar ko papildināt dāvanas. Tas būs lielisks personisks akcents.

Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

Nekad neviens man nav varējis paskaidrot,kāpēc mītiskas personas it kā dzimšanas dienā man būtu kādam kaut kas jādāvina (esmu ateiste).

29.novembris 2018 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija