Iedvesmojies! Latvijas sabiedrības dāmas atklāj savus vannošanās rituālus

Atpūtai un izklaidei 1.februāris 2019
 
Publicitātes foto
Lai atbrīvotos no noguruma un spriedzes un sagatavotos jauniem, aizraujošiem notikumiem, ir ļoti svarīgi atpūsties un atslābināties. Viens no vislabākajiem relaksēšanās līdzekļiem ir silta vanna, kas vienlaikus lutina ķermeni un atbrīvo prātu. Nesen veiktā STENDERS aptaujā noskaidrots, ka divas trešdaļas Latvijas iedzīvotāju šo mazo baudu sev dāvā ikdienā. Kā atzīst Latvijā pazīstamas sievietes, līdz ar karjeru, ģimenei un hobijiem, kas piesātina ikdienu, vannošanās jau sen vairs nav tikai praktiska vajadzība – vanna ir svētki, ikdienišķa greznība un sevis palutināšana. Ar saviem vannošanās rituāliem dalās Maija Rozīte, Lelde Ceriņa, Adriana Miglāne, Katrīna Puriņa – Liberte, Ieva Florence un Anna Birmane

Ēteriskās eļļas un piena vanna

Visbiežāk piekoptais papildinājums vannā ir mūzikas klausīšanās, un tas nav pārsteigums, jo mūzika ir nozīmīgs faktors, kas spēj radīt relaksējošu gaisotni. TV un radio personība Maija Rozīte atzīst, ka viņai vanna saistās tieši ar pabūšanu vienatnē bez dienas grafika uzspiestās steigas un mazajiem, kas klauvē pie durvīm: “Iespēja pabūt vienai man ir reti, tāpēc vanna ir diezgan liela greznība. Duša ir mana ikdienas rituāla neatņemama sastāvdaļa, bet vannošanās - drīzāk svētki, kad varu ļauties pilnīgam mieram. Es noteikti nevaru iztikt:

  • bez savas mīļākās mūzikas, izvēle ikreiz var atšķirties, viss atkarīgs no omas;
  • līdzi paņemu arī glāzi garšīga, piesātināta sarkanvīna;
  • un, protams, aromātiskas vannas putas vai eļļas.Man ļoti patīk kādu pilienu ēteriskās eļļas iejaukt pienā un to savukārt pieliet vannas ūdenim, tā izpatīkot ziemas sezonā sevišķi sausajai ādai.”

Relaksējoša kopā būšana ar mīļoto cilvēku

Kā noskaidrots STENDERS veiktajā aptaujā, katrs desmitais Latvijas iedzīvotājs vannošanās procesu izmanto nelielam randiņam ar mīļoto cilvēku, un šāda vannas procedūra nav sveša arī pasākumu un TV raidījumu vadītājai Leldei Ceriņai: “Vannasistabā mēdzu zaudēt laika izjūtu. Silta duša ir kļuvusi par manu ikdienas rituālu, lai emocionāli attīrītos no dienā uzkrātajām enerģijām. Tā nav tikai praktiska nepieciešamība nomazgāties - tekošā ūdenī slēpjas kaut kas ārkārtīgi nomierinošs.

Protams, esmu iecienījusi arī relaksējošus vannas rituālus, it īpaši ar lavandas aromāta vannas sāli. Bieži vien tādiem ļaujamies kopā ar vīru. Mēdzam paņemt katrs savu lasāmvielu, glāzi sarkanvīna un, nosēžoties viens otram pretī, “izslēdzam” apkārtējo pasauli.”

Putu un smaržu mākonis

Vannas sāļi un bumbas, putas un eļļas relaksējošai ķermeņa kopšanai un burvīgam smaržu baudījumam ir viens no galvenajiem vannošanās aksesuāriem. Dziedātāja Adriana Miglāne arī pieder pie tiem 65% vannas cienītāju, kam ir svarīgi gremdēties aromātiskā putu mākonī: “Tā kā esmu darbīgs cilvēks, saspringtā grafika dēļ ieiet vannā sanāk retāk, nekā gribētos. Tomēr vismaz divas reizes mēnesī cenšos to darīt.

Man vanna nozīmē pilnīgu relaksāciju, galvas atslēgšanu uz kādu stundu ar mūziku fonā, svecēm un daudz jo daudz putām! Es nemaz nemāku citādi ieiet vannā! Tāpēc man ir ļoti svarīgi, lai nekur nav jāsteidzas, lai neviens uz mani negaida un es varu tajā brīdī nedomāt, jo arī telefonu lieku malā.“

Ķermeņa kopšanas rituāls

Arī dūla Katrīna Puriņa-Liberte atzīst, ka aizņemtības dēļ ikdienā izmanto dušu, bet vannas rituālu izbauda, kad jūt, ka ķermenim nepieciešama atpūta:

“Man vannošanās ir ķermeņa kopšanas rituāls, vīnu un sveces es nemaz nevaru tur iedomāties. Izmantoju kādu lavandas eļļu vai vannas bumbu. Tas ir laiks, kad varu uzlikt sejas masku, matu masku un brīdi pagulēt. Mana vannas istaba ir pilna dažādiem krēmiem, vannas, sejas, matu, ķermeņa kopšanas līdzekļiem, jo man ļoti patīk eksperimentēt un sajust vannā dažādas smaržas. Vīrs parasti smejas - kad es ieeju vannas istabā, tas uz ilgu laiku.”

Sveces un klusums

Kamēr vieniem sveces šķiet lieks traucēklis, citi bez to rāmās, klusinātās gaismas nespēj iztēloties savu vannošanās rituālu. Biežāk sveču gaismai ļaujas sievietes, un pavisam 25% vannas cienītāju tas ir neatņemams procedūras aksesuārs - arī aktrisei Ievai Florencei: “Es sapņoju par vannu, jo mājās, kur esmu dzīvojusi, tā bijusi reti, pārsvarā visur ir dušas. Līdz ar to man nav tādu izkoptu vannas rituālu.

Ja sanāk ieiet vannā, sveces un klusums ir obligāts! Taču vispār es esmu “ūdens cilvēks”, kurš visu gadu peldas, arī ziemā. Tāpēc mani rituāli vairāk saistīti ar peldēm un baseinu. Vanna ir mans sapnis, kas tiks īstenots, kad būs lielāka vajadzība.”

Vannas bumba un laba lasāmviela

Vairāk nekā puse iedzīvotāju vannas rituālu izmanto lietderīgi, apvienojot vairākas patīkamas nodarbes. Visbiežāk cilvēki vannā klausās mūziku, sērfo sociālajos tīklos vai lasa grāmatu vai žurnālu. Pie lasītājiem pieder arī kūku meistare Anna Birmane: “Nesen ar ģimeni pārcēlāmies uz jaunām mājām. Mans galvenais nosacījums bija, lai mums beidzot mājās būtu vanna. Sapnis ir piepildījies, vanna ir!

Vannošanās ir stunda tikai man: vannas bumba, labs žurnāls un pēc tam - labs miegs.”
Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija