15 forši padomi svētku piknikam

Atpūtai un izklaidei 24.aprīlis 2019
 
Pixabay
Beāte Purmale
 
Maija svētku brīvdienas vairs nav aiz kalniem! Tad noteikti gribēsies doties zaļumos un kopā ar ģimeni atpūsties pie dabas krūts. Lai svētku pikniks būtu izdevies, jau iepriekš jāpadomā par ēdieniem un dzērieniem, kurus ņemt līdzi. Iedvesmojies no mūsu sagatavotajiem padomiem un padari svētkus patīkamus gan sev, gan citiem!

1.

Salej augļu sulu ledus saldēšanas formiņās un sasaldē. Pēc tam sasaldētos gabaliņus ieber hermētiskā trauciņā. Kad gabaliņi būs atkusuši, sulu varēs saliet glāzītēs, pievienot gāzētu ūdeni un izbaudīt!

via GIPHY

2.

Lapu salāti vairs nebūs pirmā svaiguma, it īpaši atrodoties saulē. Tāpēc labāk uz paredzēto pikniku izvēlies ņemt līdzi seleriju kātus vai sagrieztus gurķus.

3.

Mērces, salātu mērcītes turi atsevišķi no citiem ēdieniem, lai izvairītos no liekiem "pārsteigumiem".

4.

Uz piknika vietu noteikti līdzi būtu jāpaņem burciņa ar salātiem. Salātu mērcīte būs ielieta burciņas apakšdaļā, taču pārējie dārzeņi, kas pa kārtām tiks likti burciņā, tajā viegli "marinēsies". Pirmajam slānim izvēlies tādas salātu sastāvdaļas kā turku zirņus, fetas sieru vai grilētus dārzeņus. Pēc tam burciņu piepildi ar svaigiem zaļumiem.

Pixabay

5.

Pagatavo arī mērcīti, kurā dārzeņus būtu viegli iemērkt.

6.

Paņem līdzi arī gardu bageti, kura būs pildīta ar vārītām olām, tunci, tomātiem un olīvām. Pa kārtām tajā saliec arī savus iecienītākos sierus, žāvētu gaļu, baziliku vai maurlokus.

7.

Tiem piknika dalībniekiem, kuri priekšroku dod vegāniskiem ēdieniem, pagatavo vegānisko bageti! Tā var būt pildīta ar biešu humusu, apgrauzdētiem turku zirņiem un pesto. Vai arī ar humusu, rīvētiem burkāniem, svaigu koriandru un karsto mērci. Vēl viens variants - bagete, kas pildīta ar vegānisko krēmsieru, maurlokiem un gurķi.

8.

Uz pikniku labāk neņemt līdzi plastmasas šķīvīšus, bet gan izvēlēties ekoloģiski draudzīgākus šķīvjus, piemēram, tādus, kas veidoti no bambusa šķiedrām.

9.

Arī atsevišķos mazos trauciņos ievieto olīveļļu, balzamiko mērci, jūras sāli un piparus.

Pixabay

10.

Neaizmirsti arī par mitrajām salvetēm un atkritumu maisiem! Piknika noslēgumā šīs lietas noteikti noderēs.

11.

Nedrīkst aizmirst arī par kādu svētku dzērienu - šampanieti, vīnu, vai jebkuru citu, kas ir tavā gaumē.

12.

Obligāti līdzi ir jāpaņem ūdens. Mājās vari pagatavot paštaisītu, atsvaidzinošu dzērienu, piemēram, ūdenim klāt pievienot granātābolu, laimu un ingveru!

Pixabay

13.

Izbraukumā baudi arī kaut ko veselīgu - mājās pagatavotu humusu vai liesāku mērcīti, kas gatavota no bezpiedevu jogurta.

14.

Piknika reize ir īstais laiks, lai uzceptu šašliku. Mājas iemarinē gaļu, paņem līdzi iesmus un cep uz nebēdu.

Pixabay

15.

Visbeidzot, vari uz pikniku paņemt līdzi kādu mājās pagatavotu našķi, piemēram, kūku vai braunijus.

Pixabay

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija