Sastāvdaļas:
- 10 g šprotu eļļā (eļļa jānolej);
- 3 paipalu olas;
- 10 g nomizota ķiploka, izspiests caur ķiplokspiedi;
- 1 TK Dižonas sinepju;
- 2 ĒK Vusteras mērces;
- 50 ml vīnogu kauliņu eļļas vai maigas olīveļļas;
- 1/4 TK svaigi maltu melno piparu;
- 600 g romiešu salātu galviņas, sadalīta pa lapiņām no lielākās līdz mazākajai;
- maza saujiņa diļļu lapiņu;
- 1 ĒK palielos gabaliņos sagrieztu maurloku;
- 240 g ķimeņu siera, sagriezts gabaliņos.
Gatavošana
- Blenderī liec šprotes, olas, ķiplokus, sinepes, Vusteras mērci, piparus un blendē nelielā ātruma, līdz masa ir viendabīga. Blenderim lēnām darbojoties, uzmanīgi lej klāt eļļu, līdz izveidojas šķidra majonēzei līdzīga mērce.
- Šķīvī izkārto salātlapas. Uzlej pa virsu mērci un uzber dilles un maurlokus.
- Sakarsē pannu un, kad tā ir karsta, liec iekšā siera gabalus. Pacep uz lielas liesmas, līdz siers ir zeltains no visām pusēm, un uzber salātiem. Pasniedz.
Komentē