Jāņi tuvojas! Kādus dzērienus celt svētku galdā?

Atpūtai un izklaidei 13.jūnijs 2019
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme/unsplash.com
Gada vidus sakrīt ar astronomisko vasaras sākumu, un emocionāli katru gadu mēs ceram, ka vasaru iesāksim ar saulainiem, siltiem un sausiem Jāņiem. Kā mums sokas ar šo cerību piepildīšanos, spriediet paši... Tomēr, lai vai kāda būtu meteoroloģiskā prognoze, gatavojoties svētkiem, nodrošināmies ar cienastu gan lieliem, gan maziem jāņubērniem un ar miestiņu lielajiem līgotājiem. Bet ko celt galdā tiem, kuri pat reizi gadā atsakās no mutēšanās ar alutiņu? Protams, dzirkstošo vīnu, iesaka "Rimi Gardēži" eksperts Mārcis Mitrevics.

Lūk, tieši šim notikumam, iemeslam un vajadzībai par godu šobrīd mūsu veikalā atradīsiet īpašos piedāvājumus dažādu stilu dzirkstošajiem vīniem. Dažādi stili - ar to domājot gan garšu, gan ražošanas īpatnības, gan cenu līmeņus, īsāk sakot - dzirkstošie vīni dažādām gaumēm.

Ja tu pats vai tavi līgotāji vēlas vīnu baudīt līdzīgi kā miestiņu - viegli un īpaši nerūpējoties par saderību ar konkrētiem ēdieniem - un celt šo vīna kausu pie lūpām gan pīrāgu, gan siera vai žāvētas vistas pavadībā, es iesaku izvēlēties dzirkstošo sarkano "Lambrusco", kas ir kā radīts uzkodu galdam, bezrūpīgai dzēriena baudīšanai un bez ekspektācijām uz īpaši elitārām vīna glāzēm vai smalkām sarunām. Der ielāgot, ka "Lambrusco", kaut arī ir sarkans, labāk pie sirds ies nedaudz atdzesēts.

Otrs - bezrūpīgi viegli un nepretenciozi Jāņos baudāmais dzirkstošā vīna stils - dzirkstošs un salds muskatvīns, kas visbiežāk ir viens no vispopulārākajiem dzērieniem tieši Līgām (nez kura gan līgotāja Zāļu vakarā nav Līga). Nākamais manā rekomendāciju sarakstā ir jau nedaudz pretenciozāks dzirkstvīns - "Prosecco". Aprakstot tā aromātu, parasti aizklīstam salīdzinājumos ar baltiem un smaržīgiem vasaras ziediem. Nu gluži kā par jāņuzālēm runājot! Tad nu lai tās jāņuzāles ir ne tikai meitu vainagos, bet to glāzēs ar!

Visbeidzot - tiem, kuriem vēl „neuzbūrās” Zāļu vakara ēverģēlības un jautrs prāts, es zinu, ko piedāvāt un nekļūdīties. Jo runā, ka NAV iespējams kļūdīties vīna izvēlē, ja izvēlies īstu franču šampanieti! Tikai mūsu veikalā nopērkamais "Veuve Doussot" noteikti jums sagādās prieku, vienalga, ar vai bez saulgriežu tradīcijām.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija