5 idejas, kā svinēt Lieldienas, kad ir tik daudz ierobežojumu koronavīrusa dēļ

Atpūtai un izklaidei 10.aprīlis 2020
 
pixabay
Baiba Puriņa
 
Šogad Lieldienas būs citādākas, taču tas nenozīmē ka sliktākas. Jā, nebūs iespējams apciemot radiniekus vai doties uz publiskiem pasākumiem, taču mūsdienās ir daudz alternatīvu, tāpēc ieskaties, lai iedvesmotos idejām skaistiem un mierīgiem svētkiem. Ārkārtējā situācija nenozīmē absolūtu svētku atcelšanu, tikai nelielu pielāgošanos.

1. Publiskas svinības virtuālā vidē

Daudzi ir pieraduši Lieldienās apmeklēt baznīcu vai doties uz pasākumiem pilsētā, kas īpaši priecē bērnus. Ja nekādi nespēj savus svētkus iedomāties bez šādiem pasākumiem, izmanto interneta vai citas mediju platformas. Piemēram, Latvijā Lieldienās "Radio Marija Latvija" (RML) latviešu valodā translēs pāvesta Franciska vadītos dievkalpojumus no Vatikāna. Tāpat tiešraidē no "Lielā Dzintara" būs vērojams svētku koncerts. Izmanto tehnoloģiju sniegtās iespējas, lai nezaudētu svētku garu, uzsver CNN.

Tāpat izmantojiet tehnoloģijas, lai sazinātos ar ģimeni un draugiem. Izmantojot dažādas platfomas, kas piedāvā video iespējas. Tā neesot kopā, tomēr radot kopības un svētku sajūtu.

pixabay

2. Svini skaisti

Lai svētki būtu priecīgāki, šogad kā vel nekad ļaujies mājas rotāšanai. Ja ir bērni, izgrieziet no papīra krāsainas olas, veidojiet olu virtenes un aplikācijas. Šādi būs gūti pat divi labumi - bērni būs nodarbināti ar radošām aktivitātēm un māja vai dzīvoklis tiks izpušķoti svētkiem.

Tāpat sev un mājiniekiem par prieku skaisti uzklāj svētku galdu. Ļauj, lai arī bērni piedalās klāšanas procesā un nebaidies no pārspīlējumiem un neliela haosa - tie tikai vairos prieku, turklāt, šoreiz nebūs ciemiņu, kas varētu kritizēt.

pixabay

3. Olu krāsošana, ripināšana un kaujas

Daudzām ģimenēm kopīga olu krāsošana ir tradīcija. Šogad olas izmanto pēc iespējas praktiskāk, ņemot vērā ierobežojumus, tāpēc olu krāsošanai izvēlies pēc iespējas dabīgākus materiālus - sīpolu mizas, tējas, kurkumu, zilo kāpostu un citas dabas veltes. Sarīkojiet olu krāsošanas konkursu un olu ripināšanu var organizēt arī istabā, nepieciešams vien koka dēlītis vai rene (lieliski noder arī plastmasas caurule, ko atstutē pie, piemēram, gultas malas).

Nekrāso olas ar sintētiskajām krāsām, jo tās pēc tam var būt neēdamas, norāda "Real Simple". Neappēstās olas pēc tam izmanto salātos vai sacepumos.

F64

4. Alternatīva olu meklēšanai

Ja mājās ir bērni un katru gadu tiek rīkota olu meklēšana pagalmā, tad daudzdzīvokļu namu iedzīvotājiem no tā vajadzētu izvairīties. Tā vietā sarīkojiet olu medības dzīvoklī, tās paslēpjot istabās. Vari pat sagatavot "dārgumu karti", kas bērniem olu meklēšanu telpās padarītu interesantāku.

"Real Simple" iesaka, ja esat draudzīgi ar kaimiņiem, ļoti neparasta, bet jauka ideja ir papīra olu izlikšana logos- ar kaimiņiem sazvanieties un lūdziet, lai viņi savos logos izliek izgrieztas papīra olas. Tad ar bērniem automašīnā vai ievērojot noteikto distanci, pastaigājoties, lieciet viņiem atrast olas kaimiņu logos.

pixabay

5. Dāvanas bērniem

Daudzās ģimenēs arī Lieldienās bērni saņem dāvanas, bet šogad gan finansiālu, gan arī praktisku iemeslu dēļ arī šis process varētu būt ierobežots. Šoreiz labāk izmantot, piemēram, pašu gatavotus saldumus. Ja nu bērniem dāvanas ir pierasta lieta, šogad vari izvēlēties tādas, kas saistītas ar tehnoloģijām, piemēram, lejupielādēt bērna mīļāko filmu vai spēli.

pixabay

Noderēja?1

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija