6 svarīgas lietas, kas jāņem vērā bērna vasaras brīvlaika plānošanā

Atpūtai un izklaidei 2.jūnijs 2020
 
pixabay.com
Ir sācies vasaras brīvlaiks, un, ņemot vērā dažādos valstī noteiktos ierobežojumus, vasara būs citādāka nekā ierasts. Neatkarīgi no tā, kādi ir bērna paradumi vai plāni brīvlaikam – pavadīt to mājās vai laukos pie vecvecākiem, jāatrod risinājumi, lai laiks tiktu pavadīts ne tikai interesanti, bet arī ar dažādām aktivitātēm tiktu stiprināta bērna veselība. Ar ieteikumiem, kas jāatceras plānojot bērnu ikdienu, dalās aptieku tīkla Apotheka farmaceite Anna Kivleniece.

#1 Svaigs gaiss uzlabo bērna pašsajūtu un stiprina imunitāti

Jau no zīdaiņa vecuma bērnam svaigā gaisā ieteicams atrasties vismaz 30 līdz 60 minūtes dienā, taču - jo vairāk, jo labāk, īpaši ja ir komfortabli laikapstākļi. Svaigs gaiss uzlabo kopējo pašsajūtu, miega kvalitāti, kā arī stiprina imunitāti. Dienās, kad ir karsti, jābūt uzmanīgiem laika periodā no plkst. 10.00 līdz 16.00, jo tad saules intensitāte ir visaugstākā, kā arī jāpadomā par apģērbu - tam jābūt elpojošam, vēlams gaišā krāsā un jābūt galvassegai. Tāpat jāatceras arī par saules aizsarglīdzekļu uzklāšanu - bērnu āda ir plānāka nekā pieaugušajam, turklāt tai vēl nav pilnīgi attīstījusies ādas pigmentācija, tāpēc tā jo īpaši jāsargā.

#2 Fiziskās aktivitātes vismaz stundu dienā

Bērniem un pusaudžiem ieteicams būt fiziski aktīviem katru dienu vidēji 60 minūtes, veicot vidējas līdz augstas intensitātes fiziskās aktivitātes. Ja pieaugušajiem kā viens no aktīva dzīvesveida rādītājiem ir noieto soļu skaits, tad bērniem tas nav būtiskākais. Ja bērns ir fiziski aktīvs ieteicamo laiku - vismaz stundu dienā -, soļu skaita ziņā tiek panākts līdzīgs rezultāts kā pieaugušajiem. Muskuļus un kaulus stiprinošas fiziskās aktivitātes ieteicams veikt vidēji trīs reizes nedēļā.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija