6 burvīgas idejas Valsts svētku tradīciju veidošanai ģimenē

Atpūtai un izklaidei 16.novembris 2020
 
Publicitātes foto
Valsts svētki ir laiks, kad ģimene kopā var izvērtēt: vai mums ir tradīcijas, kas godina mūsu dzimteni, Latviju? Ja nav, kādas tās varētu būt? Varbūt kāda tradīcija ir jāmaina, ņemot vērā, ka bērni aug un valsts svētkus uztver jau nopietnāk?
“Tradīcijas par godu Latvijas valsts svētkiem ģimenē ir jāveido un jākopj,” ir pārliecināta Smildziņu ģimene. Tā kā Covid-19 izplatības ierobežošanas dēļ ir ieviesti pulcēšanās ierobežojumi, šogad Smildziņu ģimenē par tradīciju kļuvušās vakariņas paplašinātā ģimenes un draugu lokā nevarēs notikt. Tāpēc viņi dalās idejās un pārdomās, kā ikviena ģimene, neraugoties uz situāciju, var šaurā lokā radīt svētku sajūtu un veidot jaunas valsts svētku tradīcijas.

Vladislavs Proškins/F64

1. Svētku noskaņas radīšana mājās

“Rudenī, kad ir tumšs un drūms laiks, mūsu ģimene visos svētkos veido telpu dekorus - kaut nelielus, lai svētkos mājās uzburtu atbilstošu noskaņu. To vienmēr darām arī valsts svētkos,” pieredzē dalās Rimi Bērniem eksperte, triju bērnu mamma Inga Akmentiņa-Smildziņa. Viņa stāsta, ka reiz uztaisījuši salmu puzurus, kuros iesējuši sarkanbaltsarkanas lentītes, citkārt par centrālajiem svētku noskaņas objektiem kļūstot bērnu tematiskie zīmējumi vai darbi, kas tapuši skolā vai bērnudārzā. Kad aizņemtība lielāka, par galveno dekoru kļūst vāze ar ziediem Latvijas karoga krāsās. Inga piebilst: šāda mājas uzpošana noteiktā tematikā dabiski veicina arī sarunas ar bērniem par Latviju. Padomu, kā vienkārši izgatavot īpašus dekorus patriotiskai noskaņai, skati video.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija