Viskija kokteilis ar dzirkstošā vīna putām un dzērvenēm
Sastāvdaļas (visām sastāvdaļām jābūt atdzesētām):
- 140 ml viskija
- 300 ml dzērveņu sulas
- 1 olas baltums
- 200 ml Prosecco vai cita dzirkstošā vīna
- Sakapātās kaltētas sarkanās ogas vai sarkanās krāsas cukura dekors rotāšanai
Pagatavošana:
Šeikerī sajauciet viskiju un dzērveņu sulu, salejiet to pa glāzēm.
Prosecco kopā ar olbaltumu mikserī vai blenderī saputojiet līdz noturīgām putām.
Putas ļoti uzmanīgi pildiet glāzēs virsū viskija-dzērveņu sulas maisījumam. (To no sākuma labāk darīt ar ēdamkaroti, lai putas nesajaucās ar glāzē esošo kokteiļa kārtu).
Rotājiet putas ar kaltētām sarkanajām ogām, piemēram, dzērvenēm, zemenēm, avenēm vai citiem sarkaniem dekoriem, veidojot Latvijas valsts karoga kontūru.
Receptes autore Jevgēnija Jansone.
Komentē