4 padomi, kā uzburt romantisku Valentīna dienas vakaru mājās

Atpūtai un izklaidei 13.februāris 2021
 
pexels.com
Šogad Valentīndienu svinēsim citādi nekā ierasts - romantisks vakars restorānā būs jāaizstāj ar svinībām mājās. Mīlestības svētki ir iespēja izrādīt īpašu uzmanību savai otrajai pusītei, un to vajadzētu izmantot. Svētku noskaņu var radīt arī šķietami sīkumi, kas liecina par rūpēm un uzmanību.

Pētījums liecina, ka 37% Latvijas iedzīvotāju, kuri pandēmijas laikā vairāk uzturējās mājās, sākuši biežāk gatavot. Kad ēst gatavošana kļuvusi par rutīnu, vakariņas mājās pirmajā mirklī nešķiet visromantiskākā ideja, tomēr ar nelielam pūlēm ir viegli radīt īpašu noskaņu.

Maltītei ir jābūt gardai un skaisti pasniegtai

Pat visikdienišķākās uzkodas un ēdieni var izskatīties svinīgi, ja tos glīti noformē un pasniedz. "Ievārījumu un sieru var kārtot uz koka dēlīša, galda klājumu papildināt ar lina vai kokvilnas salvetēm. Ūdens karafe izskatās ļoti pievilcīgi, ja tajā ieliek krāsainas ogas un piparmētru lapiņas. Arī sāls un piparu dzirnaviņas ir stilīgs akcents, kas papildina kompozīciju uz galda," iesaka IKEA Ēdināšanas nodaļas vadītāja L. Jordāne.

Viņa piebilst, ka teju katrās mājās var atrast nepieciešamo īpašam galda klājumam. Piemēram, galda piederumus var dekoratīvi ietīt auduma salvetē un izrotāt ar dabas materiāliem vai mīļu zīmīti otrajai pusītei. Arī tas var radīt iespēju izrauties no ikdienas, pat neizejot no mājām.

Svinīgam galdam nav obligāti jābūt klātam ar jauniem traukiem - ja gribas kaut ko jaunu, var papildināt jau esošo ar atsevišķiem jauniem elementiem, piemēram, stikla krūzītēm vai dažiem krāsainiem šķīvjiem. Ja krāsas nav tava stihija un labprātāk pieturies pie neitrāliem toņiem, var parotaļāties ar tekstūrām. Iegādājies dažus traukus ar neparastāku tekstūru un kombinē ar esošajiem traukiem tādā pašā vai mazliet atšķirīgā tonī. Nelielas pārmaiņas neizmaksās dārgi, taču tām var būt lielisks efekts.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija