Airsoft - Tavs jaunais hobijs

Atpūtai un izklaidei 25.janvāris 2023
 
gunsnalsers.lv
Pm Publicitātes materiāls
 
Ja esi atvēris šo rakstu, visdrīzāk, ka esi dzirdējis par šādu sporta veidu - airsoft. Airsoft izklaide ir populāra un pieprasīta visā pasaulē, arī ārpus Eiropas. Tas ir hobijs daudziem cilvēkiem un, iespējams, par tādu kļūs arī Tev. Lasi rakstu un uzzini plašāku informāciju par airsoft sportu

Īsumā, kas ir airsoft

Airsoft izklaide ir mūsdienīgs sporta veids, kurā spēles dalībnieki “iznīcina” savus pretiniekus, šaujot ar mazām plastmasas vai cita materiāla bumbiņām. Airsoftā tiek izmantoti saspiestā gaisa ieroču replikas jeb kopijas, piemēram, MP5 vai M4 automāti u.c.

Airsoft izklaide notiek tikai tam speciāli pielāgotos un norobežotos spēles laukumos jeb poligonos. Tas var būt gan plašās iekštelpās, piemēram, angāros vai noliktavās, gan arī āra teritorijās, piemēram, mežā vai pamestos rajonos. Būtiski, lai pasākuma laikā poligonā neiekļūst nepiederošas personas bez atbilstoša aizsargekipējuma.

Vai trāpījums ir jūtams?

Šis ir viens no biežāk uzdotajiem jautājumiem, kad cilvēki pirmo reizi nolemj pamēģināt airsoft. Jā, trāpījums var sāpēt un atstāt zilumu, bet tas ir individuāli. Turklāt, liela nozīme ir arī ekipējumam un distancei no kuras ir trāpīts. Ar airsoft ieroci izšauta bumbiņa var lidot pat 85m/s līdz 95m/s un vairāk, kas ir aptuveni tāds pats ātrums kā peintbola ieročiem.

Bieži vien airsoft pirmo reizi izmēģina tādos pasākumos kā:

  • vecpuišu ballīte;

  • team building pasākumi;

  • dzimšanas dienas ballīte pieaugušajiem.

Pietiek ar vienu reizi, lai airsoft izklaide radītu padziļinātāku interesi un vēlmi uzspēlēt biežāk. Ja nav savas draugu kompānijas, ir vērts apmeklēt atvērtās jeb publiskās airsoft spēles, ko rīko airsoft veikals un izklaides parks “GUNSnLASERS”. Šādi pasākumi notiek periodiski un informācija ir pieejama gan mājaslapā www.gunsnlasers.lv, gan Facebook lapā https://www.facebook.com/GUNSnLASERS. Piesakies un ej uzspēlēt!

gunsnalsers.lv

Airsoft rašanās vēsture

Airsoft ir salīdzinoši jauns sporta veids. Tā pirms sākumi ir meklējami Japānā ap 1970. gadu. Privātpersonām bija aizsliegts turēt īstus šaujamieročus, tādēļ tika meklētas alternatīvas. Pirmie, civiliedzīvotājiem paredzētie, airsoft ieroči bija ar atsperu mehānismu darbināmas kaujas ieroču kopijas, kas šauj ar 6mm mazām plastmasas granulām. Par vienu no airsoft aizsācējiem var uzskatīt japāņu fotogrāfu un šaušanas sporta entuziastu Ichiro Nagata, kurš vēlājās radīt tādus ieročus, ar kuriem nav iespējams nogalināt.

Popularitāte pieaug

Airsoft sporta popularitāte visā pasaulē turpina pieaug. Pētījumi liecina, ka lielākais pieperasījums ir tieši Ziemeļamerikā, jo 2021. gadā tā veidoja lielāko airsoft tirgus daļu - ap 40%. Liela daļa Ziemeļamerikas iedzīvotāju savu brīvo laiku pavada interesantā un sportiskā veidā, tai skaitā, arī medībās un šaušanas sportā. Treniņu nolūkiem tiek izmantotas airsoft pistoles, kas tiek uzskatītas par labākām alternatīvām nekā pneimatiskie ieroči.

Interesentu netrūkst

Airsoft ir hobijs, kas vilina dažādu jomu pārstāvjus - gan atvaļinātus karavīrus un policijas darbiniekus, gan datorspēļu fanātus un biroja darbiniekus, kuri vēlas atslēgties no ikdienas rutīnas un mazināt stresu. Balstoties uz “Grand View Research” apkopoto informāciju, 2018. gadā airsoft ieroču tirgus visā pasaulē sasniedza 1,5 miljardu ASV dolārus. Tiek lēsts, ka interese par airsoft turpinās palielināties tieši mileniāļu jeb Y paaudzes (cilvēki, kas dzimuši no 1980. līdz 1997. gadam) vidū. Hipotēze tiek pamatota ar faktu, ka šīs paaudzes cilvēki saskaras ar lielu stresu ikdienas darbā, kā arī regulārām trauksmēm. Līdz ar to airsoft izklaide ir labs veids, kā atslogot prātu un uz spēles laiku aizmirst uztraukumu.

Poligonu pieejamība

Tāpat būtisks faktors airsoft popularitātes pieaugumam ir jaunu spēles laukumu rašanās. Airsoft izklaide kļūst pieejamāka kā jebkad. Protams, noteikumi Latvijā paredz, ka to var spēlēt tikai no 16 gadu vecuma, tomēr aktīvās atpūtas uzņēmumi pielāgo spēļu laukumus arī airsoft aktvitātēm.

Airsoft spēles gaita

Ja esi nolēmis pirmo reizi pamēģināt airsoft, iepazīsties ar būtiskākajiem noteikumiem un pasākuma kārtību!

Svarīgākais, kas jāatceras:

  • likums paredz, ka spēlēt var tikai no 16 gadu vecuma;

  • spēle atļauta tikai īpaši iekārtotos un norobežotos laukumos;

  • spēlējot, obligāti jālieto pilna vai daļēja sejas aizsargmaska, kā arī vēlams visu ķermeni nosedzošs apģērbs un taktiskie cimdi;

  • Spēle paredz “vīru princips” - tas nozīmē, ka gadījumā, kad pretinieks ir Tev trāpījis, Tev ir jāatzīstas un jārīkojas atbilstoši misijas noteikumiem.

Plašāk par nosacījumiem, ekipējumu un tā korektu lietošanu pirms pasākuma izstāsta instruktors jeb spēles vadītājs. Viņš arī dod dažādus uzdevumus jeb misijas, kas komandām ir jāpilda.

Populārākās airsoft misijas jeb spēļu scenāriji:

  • Ambush;

  • Bomb Squad;

  • Capture the flag;

  • CQB;

  • Demolition;

  • Domination

  • Escort;

  • Enemy lines;

  • Every Shot counts;

  • Forts;

  • Hostage Rescue;

  • Infection;

  • King of the hill;

  • Medic;

  • Special Forces u.c.

Katram airsoft scenārijam ir savi nosacījumi un dažādas specifikas, piemēram, labāk izmantot pistoles nevis automāta repliku u.tml. Misiju veidi ir teju neierobežoti. Citas ir stratēģiskākas, kurās vairāk nepieciešams apdomāt katru soli, savukārt, citas - ļoti dinamiskas. Pasākuma gaitā sapratīsi, kas Tev patīk labāk.

gunsnalsers.lv

Kā notiek spēle?

Izvēloties “GUNSnLASERS”, pasākuma gaita ir pavisam vienkārša. Vispirms rezervē spēli, zvanot pa tel. nr. 27274646 (pēc savienojuma spied 1 un tad atkal 1) vai rakstot uz e-pastu info@gunsnlasers.lv. Piesaki spēli jau šodien!

Ierodoties “GUNSnLASERS” izklaides parkā, jūs sagaidīs airsoft instruktors, kurš:

  • reģistrēs katru spēlētāju;

  • katram izsniegs pasākumam nepieciešamo ekipējumu - maskas, ieroču replikas, bumbiņas u.c.;

  • demonstrēs, kā darboties ar ieroci;

  • izstāstīs visus spēles noteikumus, kā arī parādīs laukumu;

  • visa pasākuma laikā dos misijas.

Ja būs vajadzīgs, instruktors palīdzēs ar ekipējumu visas spēles gaitā, tāpat arī izskaidros katra uzdevuma noteikumus un mērķi. Pēc aktīvās daļas jums ir iespēja turpināt atpūtu kādā no piknika vietām vai atpūtas telpām. Ņemiet līdzi uzkodas un atspirdzinošus dzērienus!

Kuros poligonos spēlēt?

Pie “GUNSnLASERS” airsoft izklaide ir pieejama trīs lokācijās Rīgā. Vari izvēlēties sev tuvāko vai to poligonu, kas šķiet interesantāks!

  • Mārkalnes ielā 10 - iekštelpu laukumi kādreizējā manufaktūras rūpnīcā. Vienā no tiem ir ierīkota stilizēta lidmašīna, savukārt otrs, 1600 m2 lielais laukums ir paredzēts dinamiskākai spēlei. Parkā ir labiekārtotas arī vairākas atpūtas telpas ar galdiņiem.

  • Viestura prospektā 2 - vairāki āra laukumi bijušajā PSRS militārajā bāzē. Poligonā ir vairākas pamestas ēkas, kādreizējais vilcienu perons un pat bunkurs. Laukumi ir reljefaini, ar kokiem, krūmiem un speciāli veidotiem aizsegiem. Būs ļoti interesanti spēlēt! Pēc aktīvās daļas iespējams cept gaļu piknika vietās, kas aprīkotas ar grilu.

  • Šampētera ielā 1 - āra un iekštelpu parks atrodas tieši pie Zasulauka dzelzceļa stacijas, senā manufaktūras rūpnīcā. 1200 m plašā iekštelpu laukumā ir dažādi aizsegi, gan interesanti elementi, piemēram, īsts auto. Pēc spēles ikvienam ir pieejami atpūtas galdiņi iekšā vai arī piknika vietas ar jumtiem. Iepriekš jārezervē!

gunsnalsers.lv

Neatkarīgi no tā, kuru no izklaides parkiem Tu izvēlēsies, “GUNSnLASERS” darbinieki parūpēsies par to, lai Tev airsoft pasākums būtu izdevies. Apmeklē mājaslapu www.gunsnlasers.lv, uzzini vairāk un piesaki spēli jebkurā sev vēlamā dienā un laikā!

5 iemesli, kāpēc sākt nodarboties ar airsoftu

Ja joprojām nespēj izlemt, vai tiešām ir vērts pamēģināt airsoftu, lūk vairāki, būtiski iemesli:

  1. interesanta un stratēģiska kaujas simulācijas spēle, kas ir gan fiziskai, gan mentālajai veselībai labāka alternatīva nekā datorspēles;

  2. iespēja atslābt no ikdienas stresa un rutīnas;

  3. veids, kā kārtīgi izkustēties un nodarboties ar sportu aizraujošā un sev tīkamā veidā;

  4. iespēja mācīties sastrādāties komandā, gan arī veids, kā attīstīt savas līdera dotības.

Lai, nu, kā - ja nepamēģināsi, nezināsi, tādēļ nokomplektē savu komandu un nāc spēlēt kopā ar draugiem vai pievienojies atvērtajās spēlēs! Zvani “GUNSnLASERS” pa tel. 27274646 (spied 1 un 1) vai aizpildi online kontaktformu mājaslapā www.gunsnlasers.lv!

APMAKSĀTA REKLĀMA

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija