5 ieteikumi, kā atvairīt ziemas nomāktību

Atpūtai un izklaidei 9.februāris 2023
 
unsplash.com
Ziemas pirmā puse daudziem saistās ar pozitīvām sajūtām, jo tad gaidām svētkus. Savukārt laikā pēc jaunā gada iestāšanās – tumšajās un īsajās janvāra un februāra dienās – mundrais noskaņojums mēdz gaist, tāpēc “Bonava Latvija” eksperti ir apkopojuši ieteikumus, kas mājās uzlabos omu šajā periodā.

unsplash.com

1. Radi mājās omulīgu atmosfēru

Skandināvijā, kur ziemas mēdz būt daudz tumšākas nekā pie mums, labi pazīstams “hygge” dzīvesstils. Tā pamatā ir laimes sajūta, ko rada omulīga atmosfēra mājoklī un spēja novērtēt vienkāršas lietas. Tā var būt ieritināšanās dīvānā, ietinoties mīkstā pledā, aromātiskas sveces aizdedzināšana, savas iecienītākās mūzikas klausīšanās vai jebkas cits, kas sagādā prieku.

Piemēram, dāņi tumšo ziemas laiku cenšas uztvert kā privilēģiju, nevis sodu. Ja nevaram izmainīt laikapstākļus, varam mainīt attieksmi pret tiem, izmantojot šo brīdi, lai uzkrātu spēkus pavasarim un vasarai.

unsplash.com

2. Laiks krāsainiem akcentiem

Pat tad, ja aiz loga paveras drūma ainava, daudzi valkā tumšu apģērbu un smaidošu seju ieraudzīt ir grūti, tas nenozīmē, ka nevarat savās mājās radīt pilnīgi pretēju noskaņu. Pat nelieli, bet koši un krāsaini akcenti spēj radīt ievērojamas pārmaiņas.

Visvieglāk ir sākt kaut vai ar ierastā virtuves dvieļa nomaiņu uz spilgtāku versiju, piemēram, dzeltenu vai zaļu. Tam pievienojiet atsvaidzinošu toņu gultasveļu, dekoratīvos spilvenus, pledus, un redzēsiet, ka garastāvoklis mainīsies līdz ar telpu izskatu.

unsplash.com

3. Palutiniet sirdi un vēderu ar veselīgu un gardu maltīti

Pat tik ikdienišķa nodarbe kā ēst gatavošana var palīdzēt aizgaiņāt skumju noskaņojumu. Ar nelielu radošumu pusdienu vai vakariņu sarūpēšana var kļūt par veselu piedzīvojumu!

Piemēram, tā vietā, lai atkal gatavotu ko ierastu, atrodiet interesantu recepti un izmēģiniet to - iespējams, jums būs jauns mīļākais ēdiens! Tāpat varat paaicināt ciemos draugus vai radus un kopā uzmeistarot kaut ko īpašu.

unsplash.com

4. Atvēliet laiku ģimenei un draugiem

“Man nav laika” - šī frāze ir tik populāra, jo daudzi no mums ikdienā tiešām ir ļoti aizņemti. Taču reizēm laika trūkumu var atrisināt gluži vienkārši - izvērtējot prioritātes. Ģimene un draugi ir īpaši svarīgi mūsu dzīvēs, tāpēc sazvanieties un satieciet savus tuvākos - tas ne tikai stiprinās attiecības, bet arī sniegs pozitīvas emocijas, kas šajā laikā ir tik ļoti nepieciešamas.

unsplash.com

5. Kaliet plānus

Viena no metodēm, kas palīdzēs novērst domas un ļaus drūmajai ziemai ātrāk paiet, ir plānu veidošana nākotnei. Jums nav vajadzīgi lieli un grūti sasniedzami mērķi, svarīgāk, lai tie būtu īstenojami paredzamā nākotnē.

Pierakstiet vairākas ieceres, kuras vēlētos piepildīt šajā gadā. Pēc tam tās centieties sakārtot, sākot ar svarīgākajām. Un tā pamazām nonāksiet līdz saviem šī gada mērķiem, kas var pilnībā pārvērst ne tikai tā brīža noskaņojumu, bet pat izmainīt visu turpmāko gadu.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija