Iepazīšanās ar otrās pusītes ģimeni - kā atstāt labu pirmo iespaidu?

Attiecības 10.decembris 2018
 
Pixabay
Beāte Purmale
 
Ja vēl neesi iepazinies ar sava mīļotā cilvēka vecākiem un visu pārējo ģimeni, pirms došanās uz tikšanos tev vajadzētu izvērtēt gan, ko labāk sarunas laikā teikt, ko paglabāt kādai citai reizei, kad būsiet jau labāk pazīstami. Taču labāk gan vakara gaitā nepamanies izgāzties kā veca sēta un radi labu pirmo iespaidu. Ņem vērā, ka savu otro pusīti jau esi apžilbinājis, taču vecākiem rozā brilles neuzliksi. Ja tev ir sajūta, ka tiec pārbaudīts, nesatraucies, vecāki savam bērnam vēl visu to labāko, grib pārliecināties, ka viņu atvase ir drošās rokās. Neizmirsti, ka iepazīšanās ar mīļotā cilvēka tuviniekiem ir liels solis attiecībās, kas nozīmē, ka turpmāk tās ievirzīsies nopietnākā gultnē.

Atstāj lielisku pirmo iespaidu

Varbūt tas tev liksies pārāk klišejiski, bet tā ir patiesība. Šis ieteikums ir ļoti svarīgs, iespējams, pat visnozīmīgākais, jo tev nebūs otras iespējas, lai atstātu labu pirmo iespaidu. Tava mīļotā cilvēka vecāku galvās brīdī, kas spersi kāju pāri viņu slieksnim, radīsies daudz pieņēmumu par to, kāds esi, tāpēc nenošauj greizi, esi tu pats. Netēlo to, kas nebūt neesi!

Izskaties kopts un apģērbies glīti

Ļoti daudz par cilvēku pasaka tas, kas viņam ir mugurā. Ja atstāsi nevīžīgas personas iespaidu, tas tev nāks tikai par sliktu. Tā būs otrā lieta, ko viņi pamanīs, kad ienāksi pa durvīm, tāpēc centies izskatīties piedienīgi. Saplēstās džinsa bikses šoreiz varbūt atstāj mājās. Pat, ja paredzēts ieturēt parastas vakariņas pie otrās pusītes ģimenes, pacenties izskatīties glīti, ja nepieciešams, noteikti izgludini apģērbu.

Nopērc mammai puķes

Ja pirmoreiz grasies iepazīties ar savas meitenes vecākiem, lai aizskutinātu viņas mammu, nopērc viņai skaistas puķes. Liec aiz auss, tas nepaliks kā nepamanīts žests. Tostarp lielākajai daļai ļaužu patīk cilvēki, kas atnāk ciemos ar kādu mazu dāvaniņu namatēvam vai namamātei. Pirms izkāp no mašīnas, pārliecinies vai ziedu buķetei esi noņēmis cenu.

Draudzīgi sasveicinies

Noderīgs ieteikums! Tiklīdz satiec mīļotā cilvēka vecākus, skaties viņiem acīs, draudzīgi pasmaidi un paspied roku. Pirms otrās pusītes vecāki nav pateikuši, ka vari viņus uzrunāt vārdā, labāk nemēģini to darīt. Gaidi, kad jums izveidosies tuvākas attiecības, viņi paši lūgs to darīt.

Iesaisties sarunās

Viens no labākajiem veidiem, kā citu acīs izskatīties apburoši, ir iesaistīšanās sarunās, uzmanīga klausīšanās tajā, ko cilvēki stāsta. Kā jau zināms, cilvēkiem patīk stāstīt par sevi, viņi novērtēs, ja izrādīsi interesi par viņu dzīvi. Tātad tev vajag sava mīļotā cilvēka vecākiem uzdot jautājumus un ar izpratni klausīties tajā, ko viņi tev saka. Jautā papildjautājumus, lai būtu skaidrs, ka tiešām esi ieklausījies. Viņi to atzinīgi novērtēs, ja pat to nepateiks skaļi. Ņem vērā, ka savu sarunu biedru nevajag pārtraukt.

Komplimentē

Tā vienmēr ir laba doma - paslavēt, cik skaista ir cilvēku mājvieta. Taču, ja nemaz nejūties tur omulīgi, tev tā nemaz nešķiet, tad nemelo, tas būs redzams. Ja namamāte ir pacentusies un pagatavojusi vakariņas, uzslavē viņu. Pat ja neesi izsalcis, pajautā vēl vienu porciju. Tas priecēs drauga vai draudzenes mammu, ja viņas gatavošanas prasmes tādā veidā tiks novērtētas. Neaizmirsti pateikt kaut ko jauku arī par savu sirdsāķīti. Vecāki izaudzināja tavu otro pusīti, tas nozīmē, ka izsakot tai komplimentu, tu uzslavē arī viņas tuvākos cilvēkus.

Neuzvedies nervozi

Pat ja esi trakoti uztraucies, neizrādi to. It īpaši, ja dodies pie draudzenes vecākiem, nekad neiegūsi cieņu no viņas tēva puses, ja visu laiku blenzīsi uz saviem apaviem un svīdīsi no stresa, būsi nepārliecināts. Arī, ja būsi pārāk satraucies, tavas otrās pusītes vecāki var nodomāt, ka tev ir kaut kas slēpjams.

Esi kārtīgs viesis

Ja pie mīļotā cilvēka vecākiem grasies pārlaist nakti, seko pieklājīga viesa noteikumiem, proti, esi sagatavojies gulēt citā istabā. Pat, ja tu ar savu otro pusīti dzīvo kopā, bet vecāki vēlas, lai jūs guļat atsevišķās istabās, neiebilsti pret to. Tā ir viņu māja, viņu noteikumi.

Nestaigā pa mājokli apakšveļā

Tāpat pārliecinies, ka esi paņēmis līdzi pidžamu, lai brīdī, kad naktī esi pamodies, vēlies doties uz labierīcībām vai padzerties, kāds ģimenes loceklis tev puskailam neuzskrien virsū.

Došanās prom

Tikpat svarīgs, cik pirmais iespaids, ir arī tas, kā tu atstāj otrās pusītes vecāku mitekli. Liec viņiem domāt par tevi visu to labāko arī pēc tavas došanās prom.

Atsveicinies

Kad atvadies, pateicies sava mīļotā cilvēka vecākiem par viesmīlīgo uzņemšanu. Arīdzan neaizmirsti pateikt, ka tev ar viņiem bija patīkami iepazīties. Sarokojies, ja mamma vēlas tevi apskaut, tad neliedz viņai to prieku.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija