6 soļi, kā no šodienas kļūt pozitīvākam

Attiecības 7.janvāris 2019
 
Pixabay
Beāte Purmale
 
Iesākoties jaunam gadam būtu vērtīgi norobežoties no visa liekā un tā, kas satrauc. Lai atbrīvotos no negatīvām domām, kļūtu pozitīvāk domājošs, par to jāsāk domāt jau šodien! Tieši šajā brīdī. Pozitīvā domāšana ir solis pretī veiksmei un sasniegumiem. Ņem vērā sešus sagatavotos žurnāla "Psihology Today" padomos, lai varētu apņemties dzīvi saskatīt daudz pozitīvākās nokrāsās.

Esi pateicīgs

Viens no vienkāršākajiem veidiem kā neļaut vaļu negativitātei, ir iedomāties vai pierakstīt to, par ko dzīvē esi pateicīgs. Novērtē, ka vari strādāt labi apmaksātā darbā, par to, ka katru rītu vari redzēt saullēktu, par viesmīli, kas tevi pasveicina un plati uzsmaida. Pateicies par cilvēkiem, kas tevi mīl un par tevi rūpējas. Par to, ka esi vesels un katru dienu spēj izdzīvot dzīvi. Tu pat vari pierakstīt kladītē vai datorā visu, par ko esi pateicīgs, lai tas kalpotu par atgādinājumu, ka viss nav tik slikti, kā tev šķiet. Otrs veids ir paļauties uz savu patneri, kurš tevi var atbalstīt ceļā uz pozitīvo domāšanu. Katru dienu uzrakstiet viens otram trīs lietas, par ko esat pateicīgi. Otrā pusīte noteikti tev palīdzēs domāt veselīgāk.

Divus soļus priekšā

Ir jāpaiet laikam, lai tu varētu apstādināt negatīvās domas. Esi pacietīgs, mēģini tās paanalizēt, saprast to cēloni. Vai pieķer sevi nosodot citus, koncentrējoties uz nelaimēm, izsakot pārmetumus par darbu, vai kritizējot sevi un savu ķermeni? Kad tu ievēro, ka tevi nodarbina šāda veida domas, pamēģini katru negatīvo uzskatu aizstāt ar divām pozitīvām piezīmēm vai pateicībām. Padomā par to tāpat, kā ejot divus soļus uz priekšu, pēc tam, kad esi pakāpies vienu soli atpakaļ.

Ķermeņa poza

Prātam un ķermenim ir būtiska saistība - tie ietekmē viens otru. Ja tev ir grūtības ievirzīt savu prātu pozitīvā gultnē, tad pamēģini izkustināt savu ķermeni. Nostājies taisni, plecus atliec atpakaļ, pacel zodu, izstiep rokas tik plati, cik vari. Sajūties spēcīgāks un pozitīvāks. Tādējādi tu atļausi arī prātam kļūt daudz pozitīvākam.

Smaidi

Vēl viens veids kā ar ķermeņa palīdzību likt prātam kļūt pozitīvākam, ir saistīts ar smaidīšanu. Pat, ja tev liekas, ka tev nav, par ko pasmaidīt, smaidīšana var izmainīt to, kā jūties iekšēji. Pat ja tu sēdi pie galda, brauc ar mašīnu vai ej pa ielu, smaidi! Tu būsi pārsteigts par to, kā tavs prāts strādā. Vēl jo vairāk, pamēģini uzsmaidīt kolēģim vai kādam svešiniekam, kas tev paiet garām. Skaties, kas notiks, vai viņš pasmaidīs pretī?

Pozitīvi domājoši cilvēki

Pārliecinies, ka tev apkārt ir daudz pozitīvi domājošu cilvēku, jo ir visai grūti saglabāt pozitīvu perspektīvu, ja tevi nemitīgi nodarbina draugu, ģimenes vai kolēģu negativitāte. Ja tu saproti, ka esi iesaistījies sarunā, kurā ir daudz negāciju, centies atrast kaut ko pozitīvāku, par ko parunāt.

Dari labu

Ja neņemsi vērā tikai savas vajadzības un spēsi palīdzēt citiem, tas piepildīs tevi ar pozitīvu enerģiju. Apņemies katru dienu priekš kāda izdarīt kaut ko jauku. Piezvani ģimenes loceklim vai draugam un pasaki kādu labu vārdu, izsaki komplimentu svešiniekam, palīdzi kolēģim ar kādu radušos ķibeli. Tu jutīsi, ka esi pozitīvi uzlādēts un prieka pilns.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija