Kā uzlabot interneta ātrumu telefonā?

Auto, tehnika, IT 21.novembris 2018
 
Pixabay
Līdz ar moderno tehnoloģiju, tīkla infrastruktūras un pakalpojumu attīstību, cilvēki arvien biežāk savā ikdienā izmanto mobilo internetu. Internets Latvijā ir kļuvis par neatņemamu izglītības, darba un sociālās dzīves sastāvdaļu un tā patēriņš pēdējā gada laikā audzis par vidēji 70%. Lai uzlabotu interneta lietošanas pieredzi, Gints Peičs, “Tele2” tehniskā servisa vadītājs, iesaka padomus ātrākai interneta darbībai telefonā.

Kešatmiņas iztīrīšana

  • Lai uzlabotu mobilā interneta lietošanas pieredzi un ātrumu, rekomendē periodiski izdzēst kešatmiņu.
Kešatmiņā tiek saglabātas iepriekš apmeklēto interneta lapu satura daļas - piemēram, attēli un video, turklāt, kad kešatmiņa ir pilna, telefona darbības ātrums ievērojami samazinās, kas rezultējas ar lēnāku interneta ielādēšanās ātrumu un ilgāku gaidīšanas laiku, lai atvērtu mājas lapu.
  • Iztīrīt kešatmiņā esošos datus, iespējams telefona iestatījumos (Settings).

Lieko aplikāciju izdzēšana

  • Pārskatot savas telefona aplikācijas, bieži ir novērojams, ka sarakstā ir aplikācijas, kuras ikdienā vairs nelietojam, taču tās joprojām ir atvērtas. Šīs aplikācijas palēnina telefona darbības ātrumu, kas ietekmē arī interneta pārlūka veiktspēju, jo aizņem telefona atlikušo operatīvo atmiņu (RAM).
  • Respektīvi - līdz ko programma tiek atvērta, operatīvajā atmiņā tiek apstrādāti dati no šīs programmas. Tāpēc ieteicams liekās programmas izdzēst vai arī izslēgt brīžos, kad programmu vairs nav nepieciešams lietot.
  • Programmu aizvēršana pēc lietošanas beigšanas nenoslogos telefona procesoru, tādējādi uzlabosies arī mobilā interneta ātrums.

Interneta piekļuves punkta pārbaudīšana

  • Izmantojot internetu publiskās vietās, nereti nākas novērot, ka internets kļūst lēnāks. Tādēļ, atrodoties publiskās vietās iesaka pārbaudīt, vai izmantojat mobilo internetu vai pieejamo Wi-Fi piekļuves punktu.
  • Bieži telefona uzstādījumos ir iestatīts, lai telefons automātiski savienotos ar tuvumā esošo Wi-Fi piekļuves punktu, taču savienojums ne vienmēr būs kvalitatīvs. Iespējams, pie konkrētā Wi-Fi piekļuves punkta ir pievienojušies vairāki lietotāji - paralēli tiek skatītas filmas, klausīta mūzika, tādējādi ievērojami samazinot kvalitatīvu interneta ātrumu.
  • Šādos brīžos ieteicams izmantot mobilā operatora 4G savienojumu, jo tas būs ne vien ātrāks, bet arī drošāks.

Specializētu aplikāciju izmantošana, lai paātrinātu internetu

  • Neskatoties uz to, ka interneta ātrums ir atkarīgs no pakalpojuma nodrošinātāja, ir daudzi faktori, kurus iespējams ietekmēt, lai tie veicinātu interneta ātrumu.
  • Ja ikdienā nākas novērot, ka interneta ātrums telefonā samazinās, iesakām apmeklēt Google Play vai App Store un lejupielādēt specializētu aplikāciju interneta paātrināšanai.
  • Aplikācijas darbības principi ir dažādi. Viens no tiem balstās uz to, ka interneta pārlūks ir norādīts kā prioritārā aplikācija starp citām aplikācijām. Tādējādi tiek iepauzētas tās aplikācijas, kas darbojas fonā, turklāt automātiski tiek iztīra operatīvā atmiņa un kešatmiņa.
Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija