Lietas, kurām jābūt tavā auto pirms dodies ceļā

Auto, tehnika, IT 25.decembris 2018
 
Pixabay
Lelde Veinberga
 
Ja plāno garāku brīvdienu izbraucienu vai auto izmanto ikdienas maršrutā mājas-darbs-lielveikals-mājas, tā vienkārši iekāpt un braukt nav prātīgi. Ir lietas, kurām labāk atrasties tavā auto salonā, jo nekad nevar zināt, kas notiks uz ceļa.

Portāls "doityourself.com" apkopojis vairākas "must have" lietas, ar kurām labāk nodrošināties pirms kāp pie auto stūres. Visu jau mašīnā nesaliksi, bet izvērtējot uz kurieni dodies, vari “izskriet cauri” šim sarakstam. Varbūt kaut kas noderēs!

Starta kabeļi, domkrats un rezerves riepa. Šīs ir pamata lietas bez kurām labāk nesākt braukt! Auto ar cauru riepu vai izlādējušos akumulators ir divas izplatītākās lietas, kas var notikt uz ceļa.

Avārijas trijstūris. Avārijas gadījumā ļoti nepieciešama lieta, kuru izlikt, lai brīdinātu citus satiksmes dalībniekus par negadījumu.

Darbarīku kaste. "Avārijas aptieciņa" tavam auto! Noderīgas būs knaibles, skrūvgriežu galviņas, kabatas nazis un citas lietas. Darbarīkus var izmantot nelielu tehnisku problēmu novēršanai, drošības jostu pārgriešanai vai loga izsišanai.

Lielie miskastes maisi. Tie var noderēt visdažādākajās dzīves situācijās - gan kā lietus mēteļi, gan izsista loga aizsegšanai, gan cietušā ietīšanai, lai viņš būtu sausumā un nedaudz varētu sasildīties.

Ūdens pudeles. Izmanto gan savu slāpju veldzēšanai, gan auto pārkaršanas gadījumā.

Medicīniskā aptieciņa. Jau ierastajai un likumā prasītajai aptieciņai, tu vari parūpēties, lai auto salonā ir arī speciāli tev nepieciešamie medikamenti.

Vienreizlietojamā kamera. Tā noderēs, lai dokumentētu negadījuma sekas. Nekad nevar zināt, kad tavs telefons varētu būt izlādējies vai saplīsis, tādēļ šāda kamera lieti noderēs.

Neatliekamās palīdzības numuri. Būsim atklāti, ne visus numurus mēs spējam paturēt galvā, īpaši, kad notiek kas negaidīts un varam no uztraukuma neatcerēties neko. Piefiksē tos un sirds būs mierīgāka!

Šķiltavas, ūdensizturīgie sērkociņi vai lukturītis. Ja ir diennakts tumšais laiks vai nepieciešams pievērst garāmbraucošo uzmanību, izvēlies noderīgus gaismas avotus. Ļoti parocīgs ir lukturītis, īpaši tas, ko var piestiprināts pie galvas, lai rokas ir brīvas.

Līmlente. Lieti noderēs, ja kaut ko nepieciešams piestiprināt, to pašu miskastes maisu, vai aizlīmēt!

Enerģiju saturošs ēdiens. Garākam izbraucienam ar auto noderīgi salonā turēt proteīna batoniņus, burciņu zemesriekstu sviestu vai maisiņu ar riekstiem, kas var glabāties dažādos laika apstākļos. Ja nepieciešams gaidīt ierodamies palīdzību, vēders nekurkstēs.

Un citas lietas. Ja ir vieta vai domā, ka būs nepieciešams, vari parūpēties par papildus baterijām, ceļu karti, auduma lupatām, eļļu, riepas pumpi, cimdiem, segu, tualetes papīru.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija