Kā padarīt spēcīgāku Wi-Fi savienojumu

Auto, tehnika, IT 18.janvāris 2019
 
Pixabay
Lelde Veinberga
 
Viena no mūsdienu problēmām - vājš Wi-Fi (bezvadu interneta) savienojums. Portāls "do it yourself" skaidro piecus paņēmienus, ka internetu padarīt spēcīgāku.

1. Pārvieto Wi-Fi rūteri

Bezvada interneta rūteri var būt ļoti cimperlīgi - to savienojumu ar tavu ierīci un interneta stiprumu ietekmē gan durvis, gan sienas, gan, cik stāvi ir mājai, pat spoguļi un logi. Tādēļ "interneta kastītes" novietojums ir ļoti svarīgs.

Tā kā vairums rūtēru signālu nosūta visos virzienos vienlaicīgi, novieto to sava īpašuma vidū un pēc iespējas augstāk. Izrādās, rūtera antenas var strādāt kā lietussargs - raidot signālu zem tām.

2. Turi rūteri brīvu no citām ierīcēm

Ir vairāki "gadžeti", kas var traucēt Wi-Fi savienojumu un ietekmēt rūtera darbību - bezvadu telefoni, mikroviļņu krāsnis, bērnu video monitori. Problēmu var atrisināt kanālu maiņa, talkā ņemot rūtera rokasgrāmatu.

Kā iesaka "Microsoft" problēmas var radīt 2,4 GHz Wi-Fi tīkla kanāla platuma iestatījums. 2,4 GHz joslu tīkliem ir divi kanāla platumi — 20 MHz un 40 MHz. Lai gan 40 MHz kanāla josla piedāvā lielāku caurlaidspēju, daži vecāki Wi-Fi adapteri un draiveri ar to nedarbojas pareizi. Ja neizdodas izveidot stabilu Wi-Fi savienojumu, bet signāls ir spēcīgs un Wi-Fi kanāls ir brīvs, pārbaudiet piekļuves punkta iestatījumu Kanāla platums, pierakstoties tajā. Parasti tas ir Automātiski vai 20/40 MHz, vai līdzīgs iestatījums. Ja jūsu piekļuves punkta vai maršrutētāja iestatījums ir kāda no šīm vērtībām, iestatiet tam vērtību 20 MHz.

3. Izmantojiet Wi-Fi signāla pastiprinātāju

Pastiprinātājs ir ierīce, ka paplašinās un izstieps tavu Wi-Fi signālu. Dažas ir vienkāršas ierīces, kuras iesprauž kontaktligzdā, citas var būt sarežģītākas. Protams, jāņem vērā, ka jo tālāk signāls stiepsies, jo tas būs vājāks.

4. Atsvaidzini savu aparatūru

Ja lieto vecāka gada gājuma rūteri, jāsāk domāt par jauna iegādi. Arī šajā ziņā notiek nepārtraukti uzlabojumi. Ja vēlies padomu, piezvani savam interneta pakalpojuma sniedzējam, lai tas pastāsta, kāds rūteris ir piemērots tieši tev, jo var būt ierīces, kura strādās labāk savienojumā ar tieši tavu interneta pakalpojuma sniedzēju

5. Pārvieto interneta uztvērējus

Ja tev ir dators vai viedtelevīzija, kas atrodas slēgtā telpā, kura neatrodas rūteris, padomā, varbūt vari pārkārtot māju tā lai, viss atrodas vienā telpā vai starp rūteri un signāla uztvērējiem nav šķēršļu.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija