Kā izveidot spēcīgu paroli, kuru spēsi iegaumēt tikai tu

Auto, tehnika, IT 10.februāris 2019
 
Pixabay
Paroles ir vispāratzīta tiešsaistes kontu autentifikācijas metode, bet ne vienmēr ir viegli izveidot tādas paroles, kas ir gan drošas, gan neaizmirstamas, un, jo vairāk kādam ir tiešsaistes kontu, jo grūtāk viņam ir to izdarīt. Ja veidojat vienkāršas paroles, kuras diezin vai aizmirsīsit, ir lielāks risks, ka uzbrucējs tās uzlauzīs. Savukārt, ja veidojat sarežģītākas paroles, ir lielāka iespēja tās aizmirst, tāpēc pastāv liela varbūtība, ka aprobežosities ar vienu vai divām parolēm un atkārtoti izmantosit tās vairākās vietnēs.

Izveido unikālu un neaizmirstamu paroli:

Pirmā darbība: izveidojiet «statisko virkni» (paroles daļu, kas nemainās)

  1. Iedomājieties frāzi, dziesmas vārdus, citātu no kādas filmas, skaitāmpantiņu vai kaut ko tamlīdzīgu, ko neaizmirsīsit.

  2. Ņemiet pirmo trīs līdz piecu vārdu pirmo burtu.

  3. Aiz katra burta ielieciet speciālo rakstzīmi: @ / # utt.

Turpmāk varat visas unikālās paroles balstīt uz šo vienu virkni.

Otrā darbība: pievienojiet asociāciju spēku

  1. Pierakstiet pirmo vārdu, ar kuru jums asociējas katra vietne, kuras tiešsaistes kontam jums vajag paroli (Facebook, Twitter, eBay, iepazīšanās vietnes, internetbanka, internetveikals vai spēļu vietnes utt.).

  2. Piemēram, ja veidojat paroli Facebook kontam, tas jums var asociēties ar Facebook logotipa zilo krāsu: tātad jūs varat savas statiskās virknes beigās tikai pievienot vārdu «zils», varbūt uzrakstot ar visiem lielajiem burtiem.

Eksperts Dāvids Jakobi paskaidro: «Piemēram, ja izvēlētā frāze ir «Mazs kaķīt's, mazs zaķīt's uz ceļa satikās un brīnījās» un speciālā rakstzīme, ko vēlaties izmantot, ir #, tad Facebook parole būs līdzīga M#K#M#Z#Uzils. Tai nav nekādas jēgas, kad to aplūkojat vai kāds jums to iedod, bet, tā kā tā ir jūsu personiskā, jūs saprotat paroļu ģenerēšanā izmantoto sistēmu un saistāt vārdu ar vietni, jums ir viegli to iegaumēt!»

Noderēja?

Komentāri 2

Komentē 2

 
Anonīms
 

Parole ir tikai muļķu mierinājums. Kurš tad viņas mēģina uzminēt, ja nu vienīgi skolas bērni un savam sola kaimiņam. Pavisam slikti puiši, lietos ldāmuru, kuru ieslēgtu ievada bībeliskā vieta, vai arī ar aizdedzinātu sveci, pasvilina jūsu paduses. Parasti visas paroles viņi atgūst un pat vissarežģītākās. Normāli džeki, jau lieto klaviatūras spiegus un tamlīdzīgas mantiņas. Ja grib tikt klāt jūsu rūterim, tad jāņem vērā, ka tas ir tikai primitīvs dzelzis un viņš datoru ieslēdzot, apmainās ar viņu ar informāciju un salīdzina vai datorā ierakstītā parole, atbilst viņā ierakstītiem datiem. To datu apmaiņas plūsi, tad arī pārķer, bet kad tas nepareizais no malas, ir jau ticis iekšā jūsu lokalajā tīklā, kāds ir jūsu dators, kopā ar rūtri, tad pārējais ir tehnikas lieta un viss ko rakstīsiet tīklā, var tikt arī pārtvertsno malas. Ja nav rūtera, bet tikai vads tikla kartes spraudnī, tad kādās trepēs, jeb citā vietā, viņš ir pieslēgts pie kādas sadales iekārtas, kaut pie sviča un pa ceļam, var uz tā vada uzkabināt virsū bezkontakta datu nolasīšanas iekārtu un visi jūsu dati, atkal aizies garus un nezinamus ceļus. Tas nettiecās uz pilnīgi leglām spiegošanas metodēm, kuras lieto profiņi, kuras pašā Microsoft opcijās, ir no ražotāja ielikta iekša bet tie veidi, kā tas tiek darīts, gan nav pieejami parastiem lameriem. Jūsu logus visu laiku attīsta tikai tālāk, bet vecajos viņa retro slāņos, jau senos laikos, tika atklātas visādas caurās vietas un caur tām var mirīgi pārņemt kntrolē jūsu datoru un pat rakstīt visāds muļķibas jūsu vieta. Ar Linux ir mazliet savādāk, bet parasti visi hakeri, tieši viņu izmanto kā bāzes programmu citu sistēmu uzlaušanai. Bet pret profiņiem, nav vispār nekādas aizsardzības un nav pat ko cerēt, ka tur līdzēs arī kādas pārgudras jūs sacerētās paroles.

10.februāris 2019 Atbildēt

Es parasti lietoju šo vietni passwordsgenerator.net/

13.februāris 2019 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija