Kā pareizi tīrīt datoru: 5 vērtīgi padomi

Auto, tehnika, IT 17.janvāris 2020
 
pixabay
Baiba Puriņa
 
Mūsdienās bez datora neiztikt - tas kļuvis par galveno darba rīku dažādās profesijās un būtībā ikvienam tas nepieciešams kaut vai, lai samaksātu rēķinus. Taču, kā uzturēt savu darba rīku kārtībā? Lūk, portāls "Brightside" piedāvā dažus vienkāršus, bet ģeniālus veidus, kā panākt, lai dators būtu tīrs un tādejādi kalpotu ilgāk.

1. Ekrāna tīrīšanai izmanto mikrošķiedras audumu

Tīrot stacionārā vai klēpjdatora ekrānu, vislabāk izmantot mikrošķiedras audumu, kas nopērkams sadzīves preču veikalos. Mikrošķiedras audums aiz sevis neatstās nekādas putekļu vai papīra daļiņas, kas paliek uz ekrāna, ja to tīra, piemēram, ar papīra dvieli. Turklāt, tas ir mīksts un neelektrizēsies.

Ekrānuzņēmums no YouTube/Brightside

Tīri datora ekrānu horizotāli no sāna uz sānu, virzoties no augšas uz leju.

Ekrānuzņēmums no YouTube/Brightside

2. Neizmanto stipras ķimikālijas

Tīrot datoru, neizmanto tīrīšanas līdzekļus, kuru sastāvā ir amonjaks, acetons vai alkohols, jo tādejādi var sabojāt datora ekrānu.

Sajauc pudelē ūdeni ar etiķi attiecībā 1:1 un uzpilini to uz mikrošķiedras auduma, ar ko notīri ekrānu.

pixabay

3. Skrāpējumus var notīrīt ar zobu pastas palīdzību

Jau daudzkārt Lifehacks.lv ir rakstījis par to, kā zobu pasta spēj paveikt dažādus brīnumus, piemēram, nopulēt automašīnu lukturus. Izrādās, ka zobu pastu var izmantot arī, lai likvidētu skrāpējumus uz datora.

Uzklāj zobu pastu uz skrāpejuma un ļauj tai pāris minūtes sažūt. Tad notīri ekrānu ar mikrošķiedras lupatiņu un no skrāpējuma vairs nebūs ne miņas.

pixabay

4. Izmanto fēnu putekļu tīrīšanai

Parasti lielākās galvassāpes datoru īpašniekiem sagādā klaviatūras tīrīšana. Kā izdabūt netīrumus un putekļus, kas sakrājušies starp pogām? Atbilde ir fēns.

Pavisam vienkārši - ņem fēnu un ar tā plaīdzību izpūt putekļus un dažādus gružus no klaviatūras. Fēnu vari izmantot arī, lai iztīrītu stacionārā datora ventilatoru, taču tīrīšanas laikā datoram ir jābūt izslēgtam.

Vladislavs Proškins/F64

Vari izmantot arī putekļu sūcēju šim mērķi, tikai noņem putekļu sūcēja uzgali un datoru tīri ar tā trubu.

5. Klaviatūru vari iztīrīt arī ar sviesta nazi

Ap sviesta naža asmeni aptin mikrošķiedras lupatiņu. Tad ar nazi uzmanīgi iztīri vietas gar klaviatūras pogu malām. Plakanais nazais spēs piekļūt vietām, ko citādi grūti aizsniegt.

pixabay

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija