Kā parūpēties par viedtālruņa tīrību?

Auto, tehnika, IT 24.maijs 2020
 
Pixabay
Līdzīgi rūpīgai roku mazgāšanai un citiem higiēnas paradumiem, kas kļuvuši par mūsu ikdienas neatņemamu daļu, arī viedtālruņu tīrīšanai būtu jākļūst par svarīgu ieradumu, ņemot vērā, cik bieži un daudz ikdienā tas tiek lietots. Kā to izdarīt efektīvi un droši – iesaka Samsung Medicīnas centra speciālists.

Kāpēc ir svarīgi notīrīt savu viedtālruni?

Vidēji viens cilvēks savu viedtālruni paņem rokās 52 reizes dienā, noskaidrots “Deloitte” ASV veiktajā pētījumā. Ņemot vērā, ka attālinātas saziņas popularitāte tikai pieaugs, visticamāk arī viedtālrunis rokās tiks turēts vēl biežāk.

“Mūsu pētījumi rāda, ka vīrusi uz plastmasas un metāla virsmām var izdzīvot divas līdz trīs dienas,” skaidro Dr. Doo-Ryeon Chung, Samsung Medicīnas Centra infekciju novēršanas un kontroles centra direktors. “Tāpēc - lai droši lietotu viedtālruni, obligāta prasība ir to regulāri un rūpīgi tīrīt.”

Labākā viedtālruņu higiēnas prakse

Svarīgākā lieta, ko atcerēties, lai uzturētu savu viedtālruni tīru, ir nelietot parastos tīrīšanas līdzekļus vai aerosolus un nedezinficēt ierīces ar produktiem, kas satur balinātājus. Iepriekš minētie tīrīšanas līdzekļi ir noderīgi, lai uzturētu kārtībā telpas savās mājās, tomēr tie var “nolobīt” vai sabojāt ierīces ekrāna pārklājumu, kas pasargā to no pirkstu nospiedumiem.

Vispirms ir jāpārliecinās, ka ierīce ir izslēgta, jānoņem vāciņš, jāatvieno vadi vai citi aksesuāri. Kad tas ir izdarīts, telefonu jānoslauka ar sausu mikrošķiedras lupatiņu, kas nepūkojas.

Publicitātes foto

Ja nepieciešams, var izmantot arī nelielu daudzumu destilēta ūdens vai dezinfekcijas līdzekļa, piemēram, uz hipohlorskābes (50-80ppm) vai alkohola (vismaz 70% etanola vai izopropilspirta) bāzes. Tos vienmēr vispirms jāuzklāj uz mikrošķiedras auduma, nevis tieši uz ierīces - lupatiņa jāsamitrina ar nelielu daudzumu dezinfekcijas līdzekļa un ierīce uzmanīgi, nepielietojot spēku, jānotīra no priekšpuses un aizmugures, un jāatceras arī par ierīces sāniem. Noteikti jāseko līdzi, lai šķidrums neiekļūst telefona atvērtajās daļās.

Publicitātes foto

Šo pašu metodi var izmantot arī, lai notīrītu tālruņa aksesuārus, piemēram, Galaxy viedpulksteņa ekrānu, pirms tam noņemot siksniņu. Jāpatur prātā, ka iepriekšminētā dezinfekcijas metode nav piemērota, lai tīrītu ādas vai gumijas virsmas, taču tā noderēs stikla, keramikas un metāla virsmām, tādām kā viedtālruņa, planšetdatora un viedpulksteņa ekrāns.

Publicitātes foto

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija