3 veidi, kā ledusskapja funkcijas var atvieglot ikdienu

Auto, tehnika, IT 25.jūnijs 2020
 
pexels.com
Ledusskapis ir viena no svarīgākajām sadzīves tehnikas iekārtām katrā mājoklī, kas ļauj izbaudīt saldējumu un atvēsinātus dzērienus vasaras karstumā un nodrošina svaigu pārtiku visu gadu. Ja grasāties iegādāties ledusskapi, eksperti iesaka pievērst uzmanību ne tikai tā lielumam un ietilpībai: attīstoties tehnoloģijām, ledusskapju ražotāji piedāvā arvien vairāk funkciju, kas palīdz ilgāk saglabāt pārtikas produktu vērtīgās īpašības. Kādus viedos saldēšanas iekārtu parametrus ir vērts ņemt vērā, izvēloties jaunu ledusskapi, atklāj K Senukai sadzīves tehnikas kategorijas vadītājs Mārtiņš Grīva.

1. Tehnoloģija produktu svaigumam

Vissvarīgākais ledusskapja uzdevums ir saglabāt pārtiku svaigu. Tāpēc, izvēloties jaunu ledusskapi, ir vērts pievērst uzmanību papildu funkcijām, kas palīdz uzturēt ēdienu svaigu pēc iespējas ilgāk.

Viens no biežākajiem pārtikas produktu bojāšanās cēloņiem ir nepietiekams mitruma līmenis ledusskapī. “Ja pamanāt, ka vecais ledusskapis produktus vienkārši izžāvē, uzziniet, kādu mitruma līmeni uztur noskatītais modelis. Pateicoties mūsdienu tehnoloģijām, daži ledusskapji rada un uztur pat 70 % mitruma līmeni, tāpēc ēdiens tajos zaudē mazāk šķidruma un ilgāk saglabājas svaigs,” stāsta M.Grīva.

pexels.com

Reizēm ledusskapī sajaucas dažādu pārtikas produktu smaržas un atsevišķi produkti piesūcas ar nevēlamu aromātu. “Mūsdienīgi tehnoloģiskie risinājumi ļauj atdzesēt katru ledusskapja nodalījumu atsevišķi, tādējādi atrisinot šo problēmu. Ja esat pieraduši produktus ledusskapī uzglabāt bez iesaiņojuma, pārliecinieties, vai izvēlētajam modelim ir atsevišķu nodalījumu dzesēšanas funkcija,” stāsta speciālists, piebilstot, ka nevēlamās smakas ledusskapī var absorbēt arī ar integrētu aktīvās ogles filtru, kas attīra gaisu.

Tāpat, izvēloties ledusskapi, jāizlemj, vai vēlaties saldētavu, vai arī iztiksiet bez tās. “Saldētava ļauj veidot lielākus produktu uzkrājumus un cauru gadu baudīt saldētas ogas un dārzeņus. Ja domājat, ka saldētavu lietosiet reti, bet nevēlaties no tās atteikties pavisam, piemērots risinājums varētu būt tehnoloģija, kas ļauj viegli pārvērst atsevišķu ledusskapja nodalījumu par nelielu saldētavu,” iesaka M.Grīva. “Šāda saldētava ir noderīga arī tad, ja jums patīk uzņemt viesus un daudz gatavot.”

2. Viedie risinājumi steidzīgajiem

Kategorijas pārstāvis iesaka pievērst uzmanību saldēšanas iekārtu funkcijām, kas ir sevišķi noderīgas aizņemtiem cilvēkiem, kuri atrodas pastāvīgā kustībā. Saldētavu, dažreiz arī ledusskapju, iekšpuse laika gaitā pārklājas ar sarmu, tāpēc, ja nav laika to bieži atkausēt un tīrīt, būtu ieteicams izvēlēties ierīci, kas aprīkota ar sistēmu No Frost.

“Šī sistēma atslēdz mitruma padevi aukstajam gaisam, tāpēc sarma neveidojas. Šādi ledusskapji patērē mazāk elektrības, darbojas klusāk, un to saldētavas ir ietilpīgākas,” komentē M.Grīva.

Ja nepieciešams vienlaikus atdzesēt lielu daudzumu dzērienu vai pārtikas produktu, ledusskapja durtiņās iespējams uzstādīt īpašu dzesēšanas iekārtu, kas ir sevišķi noderīga funkcija, ja gaidāms kuplāks viesu pulks: tā ļauj ātri atdzesēt vai sasaldēt lielu daudzumu pārtikas, nospiežot vienu pogu. “Daži ledusskapju modeļi nodrošina arī svaiga auksta ūdens padevi, kas atvieglo bezalkoholisko dzērienu pagatavošanu,” stāsta kategorijas vadītājs.

3. Tālvadība - arī ledusskapim

Mūsdienu ledusskapji ir radīti mūsdienu cilvēkiem: aizvien biežāk ražotāji nodrošina tālvadības iespēju ar viedtālruņa palīdzību. Ledusskapja temperatūru, enerģijas taupīšanas līmeni vai citas svarīgas funkcijas iespējams iestatīt, atrodoties birojā vai pastaigājoties parkā.

Vēl viena tehnoloģiska priekšrocība ir brīvdienu režīma funkcija, kas nodrošina efektīvu ledusskapja darbību pat tad, kad saimnieks dodas atpūsties. “Iestatot viedo brīvdienu režīmu, ledusskapis izslēdzas, bet saldētava turpina darboties. Tātad, baudot brīvdienas, jūs ietaupāt elektrību, bet saldētavā esošie produkti nezaudē svaigumu,” norāda kategorijas pārstāvis.

pexels.com

Ledusskapji ar ārēju vadības sistēmu palīdz arī ietaupīt elektrību. “Šis risinājums palīdz ietaupīt elektroenerģiju, jo, lai mainītu ledusskapja iestatījumus, jums nav jāatver iekārtas durvis,” atzīmē Mārtiņš Grīva.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija