4 lietotnes, kur soctīklu fotogrāfijas pārvērst ienākumos

Auto, tehnika, IT 19.jūlijs 2020
 
Publicitātes foto
Iestājoties siltajiem gada mēnešiem, dabā teju katrs mirklis šķiet fotogrāfijas vērts. Kāpēc gan no uzņemtajiem attēliem neiegūt vairāk? Lūk, lietotnes, kurās var mēģināt fotogrāfijas pārvērst papildu ienākumos.

1. EyeEm

Lietotnē ir apvienoti vairāk nekā 25 miljonu fotogrāfu un simtiem miljonu attēlu. Konkurence ir sīva, un lietotnes komisija ir 50 % par katru pārdoto fotogrāfiju, taču saskaņā ar lietošanas nosacījumiem par vienu attēlu nopelnīsi ne mazāk kā 10 ASV dolāru.

EyeEm pārdotās fotogrāfijas var izplatīt arī citur, un, tā kā lielie uzņēmumi bieži meklē konkrētus attēlus, te ir iespējams piedalīties konkrētu zīmolu izveidotos uzdevumos un uzņemt tieši tiem nepieciešamās fotogrāfijas. Uzdevumos nereti ir lūgts iemūžināt ikdienas darbības vai lietas, piemēram, no sāna nofotografēt maltītes gatavošanu, bērna mācību procesu tuvplānā vai koka paneļu sienu. Jo izteiksmīgāka un kvalitatīvāka ir fotogrāfija, jo lielākas izredzes, ka tā tiks izvēlēta.

2. Agora images

Lietotne neprasa papildu komisijas maksu, peļņu katrs saņem pilnā apmērā, taču maksas sistēma ir veidota dažādos līmeņos, un, jo augstāks ir fotogrāfiju vērtējums, jo augstāku cenu var lūgt par fotoattēliem. Turklāt vienu fotogrāfiju var pārdot atkārtoti.

Līdzīgi kā EyeEm, arī šajā lietotnē ir iespējams atrast sev piemērotākos izaicinājumus no pazīstamiem uzņēmumiem. Zīmoli iepērk labākos no saņemtajiem attēliem. Te sevišķi var noderēt labākās telefona kameras iespējas, piemēram, 100x pietuvinājums, ar ko dažādus jau ierastus elementus var parādīt no neredzēta un unikāla skatu punkta.

Publicitātes foto

3. Foap

Ērta un vienkārša lietotne, kurā ir vien jāizveido personīgais konts un jāievieto fotogrāfijas pārdošanai.

Augšupielādējot katru attēlu, nepieciešams novērtēt piecas citu cilvēku fotogrāfijas. Ar šo sistēmu ikviens iesniegtais attēls gūst potenciālu, lai nonāktu plašākā skatītāju lokā, kas nozīmē vairāk potenciālu pircēju.

Foap komisijas maksa ir 50 %, minimālā maksa par vienu fotogrāfiju ir pieci dolāri, savukārt, ja attēlu pamana liels uzņēmums, ir iespēja nopelnīt simtiem dolāru.

4. Scoopshot

Svarīga šīs lietojumprogrammas iezīme ir tā, ka katram attēlam varat iestatīt cenu. Uzņēmumi šajā lietotnē meklē fotoattēlus pēc nosaukuma, atrašanās vietas vai žanra, tāpēc ir svarīgi arī šeit izmantot precīzus aprakstus. Lietotnē notiek arī ikdienas fotokonkursi, kuros labākie darbi saņem balvas.

Scoopshot īpašu padara tas, ka fotogrāfijas no lietotnes var izmantot reklāmai, taču par katru tīmeklī parādīto attēlu reklāmas autors saņem autoratlīdzību, tādējādi veiksmīgs fotoattēls var nopelnīt krietnu summu.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija