6 kļūdas, kuras visbiežāk pieļauj pat pieredzējuši autovadītāji

Auto, tehnika, IT 14.septembris 2020
 
Publicitātes foto
Satiksme ir dzīvs organisms - tā nepārtraukti mainās. To ietekmē dažādi laikapstākļi, pulksteņa laiki, dienas un dažādi citi faktori. Svarīgi apzināties, ka tas, ka vadām automašīnu katru dienu vēl negarantē, ka darām to pareizi un spēsim reaģēt uz dažādiem ārējiem faktoriem. 

pexels.com

1. Maksimāli koncentrēties uz ceļu

Braucot ar automašīnu ir ļoti svarīgi, ka ievācam visu informāciju uz ceļa - tie ir tūkstošiem objektu un lēmumu, kuriem zemapziņā izejam cauri. Dažādi ārējie faktori šo uzmanību novērš, samazinot iespēju objektīvi reaģēt uz notiekošo.

Aptaujā autovadītājiem apmēram 31% norādīja, ka var aizbraukt līdz veikalam arī tad, ja ir nedaudz lietots alkohols, turklāt 14% norāda, ka viss atkarīgs no pieredzes un citiem faktoriem. Realitātē neatkarīgi no autovadītāja pieredzes kaut neliels alkohola reibums atņem daļu spējas koncentrēties uz notiekošo un reaģēt pietiekoši ātri, palielinot avārijas riskus. Tai pat laikā uz jautājumu, vai autovadītājs vestu kādu ģimenes locekli uz mājām, ja būtu alkohola reibumā, vairākums absolūti to neatbalsta. Tas iezīmē diezgan skaidru tendenci - domāt par savu ģimeni, taču neuztraukties par pārējo sabiedrību. Uz ielas vajadzētu redzēt nevis kāda mašīna brauc, bet apzināties, ka katrā no šīm automašīnām ir autovadītājs, kuram arī ir ģimene, draugi, dzīve un ar tādu atbildības līmeni arī sēsties ikdienā pie stūres.

Bez alkohola ietekmes jāmin arī uzmanības dalīšana lietojot telefonu, ēdot vai dzerot, paralēli vadot automašīnu. Svarīgi katrā šajā gadījumā izvērtēt riskus un prioritātes un nepieciešamības gadījumā apstāties ceļa malā, lai, piemēram, paēstu.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija