Šīs ir 6 labākās vietas, kurp decembrī doties ceļojumā

Ceļo! 29.novembris 2018
 
RIA Novosti / Scanpix
Tu nenožēlosi, ja decembrī dosies ceļojumā kādu no šīm vietām.

Ziema daudzviet pasaulē ir pienākusi un decembris ir gandrīz klāt, kas nozīmē, ka daudzi lūkos doties teiksmainā ceļojumā uz kādu ziemīgu vietu.

Kiwi apkopojuši labākās vietas, kurp gada noslēdzošajā mēnesī doties.

Amsterdama, Nīderlande

Lai arī šī pilsēta ir slavena ar ne to mierīgāko atpūtu, no 29.novembra līdz 20.janvārim šī uzdzīve mīsies ar krietni mierīgāku festivālu. Braucot cauri Amsterdamas kanāliem naksnīgā gaisotnē, tavu maršrutu izgaismos satriecošas gaismas skulptūras no starptautiskiem māksliniekiem.

Šis festivāls šogad notiks tikai septīto reizi. Tāpat vari sēsties uz divriteņa, un izbraukāt visu šo maršrutu pašrocīgi. Festivāla ietvaros ir arī plaša programma, kurā noteikti atradīsies kas neaizmirstams ikvienam.

Urugvaja

Ne visi vēlas sniega kupenas, tādēļ šis būs labākais galamērķis pludmales tīkotājiem. Tiesa, 660km garā piekraste tieši decembrī ir visai pārpildīta, tādēļ par kompānijas trūkumu nebūs jāsūdzas.

Punta del Este ir turienes slavenākā vieta, kuru dēvē par Dienvidamerikas Maiami. Ja pūļi neiet pie sirds, tad ir Cabo Polonio, kur piekļūt nav pārāk vienkaŗši un kur pat nebūs interneta pieslēguma, vai elektrības - tikai saule, šupuļtīkls un kokteiļi.

Granada, Spānija

Decembrī Spānijā neko daudz pludmalē neatpūtīsies, bet tam nav ne vainas, jo izpaliks ierastie pūļi un tāpat nebūs ļoti auksts (ne zemāk par 15+c). Granada ir viens no Spānijas kultūras un arhitektūras dārgakmeņiem, kā arī ne-sezonā cenas visam tur būs zemākas,

Piedevām, tur arī var doties slēpot! Kā nekā - Grandā ir Eiropas trešais augstākais kalns Sierra Nevada.

Sietla un Portlenda, ASV

No novembra beigām līdz 23.decembrim Sietlā tradicionāli dodas Christmas Ship kruīzs, kur katrā pieturvietā krastā sagaida priecīgu cilvēku pūlis, lai kopā pavadītu laiku pie liela ugunskura un dzertu siltus dzērienus.

Portlendā tikmēr uz ūdens notiek naksnīgas izgaismotu laivu parādes. Pērn šī festivāla svinības ieilga uz 15 naktīm pēc kārtas!

Konja, Turcija

Decembra vidū par godu 13.gadsimta Sufi musulmaņu garīgajam līderim Mevlana Celaleddin Rumi notiek svētceļojums, kura kulminācijā septiņas dienas notiek selam deju festivāls.

Lai to apmeklētu, nav jāpārstāv Sufi reliģiju, tomēr protams pret visu notiekošo jāizturas ar cieņu.

Kerala, Indija

Kā aizmirst visus stresus un nebūšanas? Dodoties uz Indijas dievidrietumu piekrastē esošo Keralu. Satriecošas pludmales, kalni, kuros aug tēja, kafija un garšvielas, kā arī meži un nacionālie parki, kuros mīt ziloņi un tīģeri - tas viss mierīgā atmosfērā.

Bez mierīgas atpūtas, kā pārgājieni, sauļošanās un braucieni ar laivām, tur arī tradicionāli piekopj tikai veģetāru uzturu, tiesa, kā jau piekrastes vietā, tur arī daudz ēd zivis.

Kulturāli tā ir ļoti neatkarīga no pārējās Indijas, pateicoties gadsimtiem ilgiem kontaktiem ar pārējo pasauli, kas nozīmē fascinējošu mākslas, reliģijas un arhitektūras sajaukumu. Piedevām, gadā tur tiek aizvadīti ap 10 000 festivāliem, tādēļ tava oma neizbēgami uzlabosies.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija