Piecas interesantas lietas, ko šovasar apskatīt Jelgavā

Ceļo! 31.maijs 2019
 
f64
Šovasar, dodoties apceļot Latviju, noteikti būtu vērts iegriezties Jelgavā, lai apskatītu pilsētas interesantākos objektus un vietas.

Iespēja uzkāpt jaunā tornī

Ģ.Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzeja ēkā, kas pazīstama ar vēsturisko nosaukumu “Academia Petrina” jauna iespēja - uzkāpt tās tornī un vērot apkārtnes panorāmu no neliela balkona. Tornis kā viena no Jelgavas arhitektoniskajām dominantēm piedāvā iespēju redzēt no putna lidojuma ne tikai pilsētas mūsdienu apbūvi, bet arī torņa iekštelpā fotoattēlos vērot katrā debess puses virzienā reiz atrodošās ēkas un ielas, kuras šodien vairs nav. Jāpiemin, ka pirmskolas vecuma bērniem tornis nebūs pieejams, bet bērni vecumā no 6 līdz 12 gadiem varēs torni apmeklēt tikai vecāku pavadībā.

Satikt hercogu Jēkabu caur 3D brillēm

Ģ.Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzeja piedāvājums šogad ir papildināts arī ar jaunu pastāvīgo ekspozīciju “Karavīrs un kari Jelgavā cauri laiku lokiem”, kas apkopo kara vēstures liecības, sākot ar Livonijas kara laiku līdz Otrajam pasaules karam. Jaunatklātajā zālē apskatāmi arī karavīru tērpi, piemēram, 13.-14.gadsimta zemgaļu karavīra tērps, Latvijas armijas karavīra tērps 20.gadsimta 20.gados, Latvijas armijas ģenerāļa forma un citi. Tāpat muzejā ir jaunas, virtuālas 3D ekspozīcijas, kas ļauj “redzēt” Jelgavu dažādos vēstures posmos caur virtuālās realitātes brillēm. Ir vērts izmēģināt un virtuāli ceļot uz citiem gadsimtiem un “satikt” pat hercogu Jēkabu.

Jelgavas pils muzejam atjaunotas telpas

f64

Jelgavas pilī liela daļa rekonstrukcijas darbu jau paveikti, bet remonts vēl turpinās. Jelgavas pils muzejs vēris durvis pēc telpu atjaunošanas un tajā apskatāma Latvijas Valsts vēstures arhīva veidota izstāde “No hercoga Gotharda līdz hercogam Jēkabam”. Vērts viesoties atjaunotajās pils telpās, plašajā pils pagalmā, kā arī apmeklēt Kurzemes hercogu kapenes, kas atvērtas tikai vasaras sezonā.

Jauns maršruts gar skaistākajām Jelgavas skulptūrām

Izveidots jauns, 15 km garš maršruts pilsētas iepazīšanai caur pilsētvides objektiem, kuru iespējams veikt ar velosipēdu vai kājām 2 līdz 3 stundu laikā. Maršrutā iekļautas 23 pilsētā sastopamas interesantākās skulptūras. Pavisam svaigs jaunums ir jelgavnieku Alda un Sandras Sproģu dāvinājums pilsētai - metāla skulptūra “Ritenis - soliņš” uz kura var arī uzkāpt un nofotografēties (atklāts šonedēļ). Tāpat šonedēļ atklāta vēl viena jauna skulptūra pilsētā - Māra Gaiļa un Gundara Kozlovska veidotā koka skulptūra “Laika vilciens” Ozolskvērā, kas veidota no 250 gadus senā dižozola, ko bojājumu dēļ nācās nozāģēt. Maršruta sākums un noslēgums ir pie Sv.Trīsvienības baznīcas torņa, kur var bez maksas saņem šī maršruta karti.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija