Kā atbrīvoties no 7 liekām lietām ceļasomā

Ceļo! 15.jūlijs 2019
 
Pixabay
Ceļasomas svara ierobežojums nav tikai aviosabiedrību prasība – jo tā vieglāka, jo ērtāk ceļot. Atliek pārskatīt smagās ceļasomas saturu un atbrīvoties vismaz no 7 liekām lietām, iesaka tūrisma operatora "INTERLUX Travel" Latvijas filiāles vadītājs Vitālijs Puķīts. Vieglu somu būs vieglāk pārvietot lidostā, iecelt autobusā, nest, turklāt ietaupīsies vieta ceļojumā iecerētajiem pirkumiem.

Plašo garderobi demonstrē mājās

Iepriekš rūpīgi izpētiet laika prognozes, lai paņemtu tikai nepieciešamāko apģērbu. Ja tomēr gaidāms lietus, izvēlies plāno lietusmēteli, nevis lietussargu. Vieni ceļojumā var iztikt ar diviem T-krekliem, citiem ir vēlme paņemt līdzi gandrīz visu garderobi. Kad redzat, ka ceļasomu nevar aizvērt un secināt, ka tas drēbju dēļ, laiks kritiski izvērtēt, kuras vajadzēs, kuras nē? Nē, svaru nemazinās arī drēbju sarullēšana pēc īpašas metodes utt. Ja vien nedodaties uz operu vai citu svinīgu pasākumu, iztiksiet arī ar bez vakarkleitas, baltā krekla ar aproču pogām un vēl dažiem līdzīga rakstura apģērbiem. Svara ziņa smagāko apģērbu uzvelciet lidmašīnā, savukārt ikdienas apģērbam atstājiet tikai to, ko iespējams savstarpēji kombinēt. Raugāties, lai apģērbs ir no viegla auduma, ātri žūst. Turklāt lielākoties viesnīcās pieejams arī veļas mazgāšanas pakalpojums.

Ņem līdzi tikai ērtākos un vieglākos apavus

Ja redzat, ka esat ielicis līdzi vairākus apavu pārus, izvērtējiet, kurus apavus patiešām nepieciešams ņemt, un bez kuriem, visticamāk, iztiksiet. Galvenais, lai būtu vieni, ar kuriem ērti staigāt, un tos, visticamāk, jau uzvilksiet pa ceļam. Atliek atbrīvoties no tiem apaviem, kurus gribējāt saskaņot ar vēl diviem izejamajiem tērpiem, kurus izņēmāt jau iepriekš. Ja arī tomēr izlemjat ņemt līdzi vēl kādus apavus, tad izvēlaties svara ziņā vieglākos - kas aizņem mazāk vietas.

Dušas želeju var nopirkt ceļojumā

Neticami, cik smaga padevusies kopjošās kosmētikas līdzekļu somiņa, ja tomēr ļoti vēlaties ņemt līdzi, vajadzīgo saturu iepildiet mazajā ceļojumu iepakojumā! Turklāt šīs lietas noteikti var nopirkt arī uz vietas galamērķī.

Arī seja ir pelnījusi atvaļinājumu

Rozā lūpukrāsa, sarkanā lūpukrāsa, tuša, tonālais krēms, pūderis utt. arī veido smagu kosmētikas somiņu. Ja brīvdienas, tad brīvdienas! Iespējams, tajās var dot iespēju sejai atpūsties no dekoratīvās kosmētikas, līdzi ņemšanai atstājot neitrālu lūpu spīdumu un acu tušu, vienu krēmu?! Pat smaržas var izņemt!

Tiecies ar vietējiem un ceļojuma biedriem, nevis lasi grāmatas

Darbs, studijas paņem daudz laika, un atvaļinājums ir vienīgais brīdis, kad izlasīt trīs iesāktās grāmatas? Visticamāk, tā ir tikai iedoma, ka ceļojumā būs laiks un iedvesma pievērsties literatūrai. Noteikti lielākā daļa dienas paies ceļojuma galamērķa iepazīšanai, ekskursijām, kafejnīcu apmeklējumam, sarunās ar jauniegūtajām paziņām, tādēļ ne visai vieglās grāmatas labāk atstāt mājās kādiem lietainiem vakariem rudenī.

Ceļojumā baudi itāļu picas un Spānijas šķiņķi

Sen aiz muguras tie laiki, kad Latvijā pārtikas cenas bija daudz zemākas, piemēram, par citās Eiropas valstīs esošajām. Ja drošības labad somā ieliki maizi, cietžāvēto desu, cepumus un šokolādi, labāk atstāj mājās un ceļojumā baudi vietējo pārtiku, tās valsts delikateses, apmeklē iecienītas kafejnīcas vai restorānus!

Mainām lielo koferi pret rokas bagāžu

Jau pirms ceļojuma iegādes vērts padomāt, ka varbūt pietiek ar rokas bagāžu, kurā salikt ceļojumam nepieciešamāko. Lidostā nevajadzēs gaidīt rindā, lai nodotu bagāžu, bet uzreiz varēsiet doties uz pasu kontroli. Turklāt ar rokas bagāžu ceļot ir fiziski vieglāk, tā sniedz papildu drošību, jo visu laiku ir kopā ar jums. Soma nevar pazust lidostās utml., bet vērts iepriekš iepazīties, cik smagu un kāda izmēra somu izvēlētā aviokompānija ļauj ienest lidmašīnā. Ja arī ceļojat ar autobusu, nelielu somu būs vieglāk pārnēsāt, nogādāt viesnīcā.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija