5 ekspertes ieteiktie galamērķi Latvijas apceļošanai

Ceļo! 8.augusts 2019
 
Publicitātes foto
Ja šovasar vēl nav izdevies doties kādā ceļojumā, lai gūtu jaunus iespaidus un mestos piedzīvojumos, satraukumam nav pamata, jo vēl var pagūt ieplānot kādu izbraucienu tepat Latvijā. Tūrisma eksperte, Biznesa augstskolas Turība absolvente Solveiga Veismane iesaka piecus lieliskus galamērķus ceļojumiem Latvijā. Izmaksas katrā maršrutā var būt ļoti atšķirīgas, viss atkarīgs no pašu ceļotāju vēlmēm un iespējām. Izveidojot pārdomātu ceļojuma plānu, tas būs gan ekonomisks, gan baudāms un atmiņā paliekošs. Tūrisma rallijs Vidzemē, Jelgavas spilgtākās vietas, krāšņs piedzīvojums Aglonā vai vēju pilsēta Liepāja - to visu vēl var pagūt apmeklēt vasaras izskaņā.

1. Jelgava - neierasts, bet spilgts galamērķis

Latvijas studentu galvaspilsēta Jelgava pēdējos gados ir kļuvusi par ļoti attīstītu un modernu pilsētu. Turp jādodas brīdī, kad Pasta salā norisinās kāds pasākums, kuru apmeklēt kopā ar visu ģimeni. Pasta sala īpaši skaisti izskatās vakarā un nakts laikā, kad tā tiek izgaismota. Jelgavas pilsētā ir arī vairākas citas apskates vērtas vietas un objekti, piemēram, Karameļu darbnīca, Mītavas tilts, Jelgavas pils muzejs u.c. Braucienu iesaku apvienot ar viesošanos Tērvetē, apmeklējot dabas parku, Tērvetes Staburagu un Annas Brigaderes muzeju “Sprīdīši”, kā arī doties uz baskāju taku atpūtas bāzē „Valguma pasaule”. Lai gan šobrīd līdzīgas takas ir izveidotas gandrīz katrā Latvijas novadā, vērts pieminēt, ka šī ir pirmā un pati garākā baskāju taka Baltijā.

2. Tūrisma rallijs Vidzemē

Vērienīgs pasākums vasaras izskaņā ir tūrisma rallijs „Vidzemes pieturu piedzīvojums 2” - auto orientēšanās sacensības, kas norisināsies 17. augustā. Paredzētais maršruts ir spilgts un interesantām pieturvietām bagāts, brauciena dalībniekus vedot cauri Raunas, Smiltenes, Apes un Alūksnes novada skaistākajām vietām. Maršruts veidots tā, lai rallija dalībnieki pasākuma laikā varētu baudīt novadu ainaviskākās vērtības, kultūrvēsturisko mantojumu, kā arī iepazīt labākās atpūtas un izklaides iespējas. Tā ir lieliska iespēja izjust sacensību garu, vienlaikus dodoties nelielā ekskursijā. Ja ar piedalīšanos rallijā būs par maz, ar vilcienu var doties Gulbenes virzienā. Nakšņošanai aicinu izvēlēties kādu no muižām vai atpūtas namiņiem, kas braucienam piešķirs pavisam citu noskaņu. Šo izbraucienu iespējams ieplānot divu vai pat trīs dienu garumā.

3. ”Avārijas brigāde” ģimenēm ar bērniem

Aizraujošs galamērķis vienas dienas izbraucienam ģimenei ar bērniem ir izklaides parks “Avārijas brigāde”, kas atrodas Lēdmanes pagastā, Lielvārdes novadā. Parkā ir daudz interesantu atrakciju, kas sniegs lielisku un emocijām piepildītu dienu. Parka apmeklēšanai ieteicams ieplānot vismaz piecas stundas. Šis piedzīvojums noderēs arī kā lieliska vecāku dāvana savām atvasēm, tuvojoties 1. septembrim. Pastaiga pa dinozauru taku, “Avārijas brigādes” pilsētiņas apmeklējums, ķēžu trase, radošās darbnīcas, elektroauto autodroms, virtuālās realitātes atrakcija un vairāki citi izklaides objekti vienaldzīgus neatstās ne bērnus, ne arī viņu vecākus. Nedaudz neierastāks galamērķis, bet tāpēc ne mazāk interesants vienas dienas izbraucienam ģimenes lokā.

4. Ar lidmašīnu uz Liepāju

Liepāja kļuvusi par klasisku vietējo tūristu galamērķi. To apzinās arī pilsētas attīstītāji, arvien vairāk pilnveidojot vidi un infrastruktūru, padarot to pievilcīgāku viesiem. Lai ceļojumu padarītu eksotiskāku, no Rīgas uz Liepāju iesaku doties ar lidmašīnu, piešķirot braucienam īpašu nozīmi. Lielisks veids, lai uz brīdi iegūtu ārzemju ceļojuma sajūtu. Liepāja ir pilsēta ar senu vēsturi un vairākiem ievērojamiem arhitektūras pieminekļiem, piemēram, Liepājas Svētās Trīsvienības baznīcu, no kuras skatu torņa paveras fantastisks skats uz pilsētas promenādi. Esot Liepājā, noteikti jāapmeklē pludmales kafejnīcas - atrodoties tur, nepamet sajūta, ka esi kādā pasaulslavenā kūrortpilsētā. Nakšņošanai veiksmīga izvēle ir viesnīca “Līva”, tāpat iespējams noīrēt nelielu mājiņu jūras tuvumā. Ja mājupceļš tiek mērots ar auto, nedrīkst pabraukt garām Kuldīgai, kur var doties pastaigā pa vecpilsētas ieliņām un pārbrist Ventas rumbu, sajūtot īpašo Kuldīgas šarmu.

5. Lielākie katoļu svētki Aglonā

Vismaz reizi dzīvē katram latvietim jāapmeklē Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētki Aglonas Romas katoļu bazilikā, kas tiek atzīmēti 15. augustā. Grandiozs, emocijām bagāts un vēl ilgi atmiņā paliekošs notikums ar lielu kopības sajūtu. Tradicionāli svētku norises vietu dalībnieki sasniedz, ejot kājām, taču iespējams arī braukt ar autobusu, auto vai velosipēdiem. Viesošanās Aglonā lieliski apvienojama ar ekskursiju pa Latgales skaistākajām vietām. Turpat Aglonā apskatāms Kristus karaļa kalns - parks, kurā izvietotas54 skulptūras par Bībeles sižetiem, koka baznīca, Paradīzes dārzs, Noasa šķirsts u.c. Nedrīkst palaist garām nostāstiem bagātā un dažādām teikām apvītā Velnezera jeb Čertoka apmeklējumu, kas ir zināms ar savu zilganzaļo ūdens krāsu. Tālāk iespējams doties uz Daugavpili, paviesojoties Marka Rotko mākslas centrā, Daugavpils cietoksnī un dodoties pastaigā pa pilsētas ieliņām. Ja ir vēlme doties divu vai pat trīs dienu garā izbraucienā, ceļojuma plānā noteikti var iekļaut Jēkabpili, Līvānus, Mārcienu u.c. Katrā no šīm vietām būs iespēja gan gardi paēst, gan atrast naktsmītnes, kur atpūsties pēc darbīgā dienas cēliena.

Pārdomāta ceļojuma plāna izveide

Izmaksas katrā maršrutā var būt ļoti atšķirīgas, viss atkarīgs no pašu ceļotāju vēlmēm un iespējām. Braucienā iespējams doties ar savu vai īrētu, speciāli garākiem izbraucieniem paredzētu ģimenes auto. Lai gan sabiedriskais transports ir nedaudz laikietilpīgāks pārvietošanās līdzeklis, arī tas nebūt nav sliktākais variants. Maltītes var ieturēt vispārzināmos un izslavētos restorānos, bet ir vērts izmēģināt arī nelielas kafejnīcas un krodziņus, atklājot kaut ko jaunu. Latvijā ir daudz ainaviski skaistu un apskates vērtu vietu nelielam vasaras nogales ceļojumam ar ģimeni un draugiem.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija