Slavenību ieteikumi: skaistākie galamērķi Latvijas novados

Ceļo! 4.jūnijs 2020
 

4 / 4

Ķeipenes kinostacija Vidzemē

Kā stāsta ģimenes bloga Viensplusviens.lv autore Laura Grēviņa, ārkārtējās situācijas laikā atceltas arī viņas bērniem iepriekš plānotās bērnudārzu ekskursijas, taču tas nav liedzis plānot pašiem savus tūrisma braucienus. “Tepat Vidzemē liels jaunatklājums mums ir Ķeipenes kinostacija. Mēs kā ģimene, kurai ļoti patīk kino, par šādas vietas eksistenci nezinājām, un tas tikai pierāda to, ka papētot, kas atrodams dažādos novados un pilsētās, var uzzināt daudz jauna un atrast daudz interesantu apskates vietu un objektu,” pārliecināta Laura Grēviņa un viņas vecākais dēls.

Viņu apmeklētā Ķeipene tiek dēvēta par Latvijas kinovēstures galvaspilsētu. Ķeipenes dzelzceļa stacijā Ogres novadā izveidota pasaulē vienīgā publiski apskatāmā ekspozīcija, kas veltīta kinomākslas dižgaram, režisoram Sergejam Eizenšteinam. Pāri sliedēm slejas tunelis no 24 kino kadriem, kas ir veltījums pirmajai kinolentei. Stacijas uzgaidāmajā telpā iekārtota ekspozīcija, kas ļauj iepazīt kino valodas meistaru Sergeju Eizenšteinu un kino rašanās vēsturi vai vienkārši izbaudīt nedaudz sirreālu zuduša laika sajūtu.

Atgādinām, ka publiskās vietās joprojām ir jāievēro 2 metru distance un higiēna - jāizvairās lieki pieskarties koplietošanas virsmām, rokas jāmazgā regulāri un ieteicams lietot roku dezinfekcijas līdzekli. Aktuālajai informācijai par drošības pasākumiem, kas jāievēro ceļojot, un idejām mazāk zināmiem tūrisma objektiem iespējams sekot līdzi Latvijas oficiālajā tūrisma portālā latvia.travel un sociālajos tīklos @atklājLatviju.



Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija