Kā radīt mājīguma sajūtu svētkos skandināvu stilā

Dārzs un māja 26.decembris 2018
 
Publicitātes foto
Mājoklis ir vieta, kur mēs pavadām savu brīvo laiku, bet ikdienas steigā mums bieži vien neatliek mirkļu, lai sagatavotu to svētkiem – darbs, saviesīgu pasākumu apmeklēšana, dāvanu sagādāšana tuviniekiem, kur gan meklēt laiku, lai ienestu svētku un mājīguma sajūtu savā dzīves telpā pirms gaidāmajiem svētkiem? Ieklausies “Krasta kvartāla” ekspertu ieteikumos, kā svētku laikā bez liekiem tēriņiem un pūlēm sagaidīt tuvojošos gada sirsnīgākos svētkus īsteni skandināviskā gaisotnē.

Gaisma

Skandināvu stils sevī apvieno gan funkcionalitāti, gan mājīguma sajūtas radīšanu.

Publicitātes foto

  • Gaismas elementi svētku laikā ir īpaši svarīgi, jo mūsu klimatiskajos apstākļos ziemas periods ir piesātināts ar ilgstošu tumsu un drēgnumu.
  • Gaismas virtenes jūsu mājoklī ne tikai ienesīs papildu gaismu, bet arī sniegs patiesu baudījumu acīm kā interjera elements.
  • Īpaši ērtas ir gaismas virtenes, kas darbojas ar baterijām - tās nav nepieciešams pieslēgt pie strāvas, līdz ar to tās iespējams novietot tur, kur sirds kāro.
  • Papildu svētku noskaņu radīs gaismu caurlaidīgs materiāls, piemēram, lins, ko lietot kā lampas abažūru, tādējādi izkliedējot gaismu un radot omulīgu un patīkami mierpilnu gaisotni.

Dabas elementi un kopīgs radošais process

Lielisks un ekonomisks veids, kā panākt svētku atmosfēru, ir dabas materiālu izmantošana.

Publicitātes foto

  • Ja mājoklī nav vietas lielai eglītei, tad svētku sajūtu radīs arī vāzē uz galda izkārtoti egles, priedes vai kadiķa zari, kas mājokli vienlaikus piepildīs ar patīkamu smaržu.
  • Šo tematisko buķeti var papildināt ar eglīšu rotājumiem - it īpaši palīgos ņemot jaunākos ģimenes locekļus - ar bērniem veidotās svētku rotas radīs papildu sirsnīguma un kopā būšanas prieka sajūtu.

Nianses

Skandināvu stils noteikti neizslēdz arī košāku krāsu izmantošanu kā ierasts - ir taču svētki!

Publicitātes foto

  • Ja mājās jau ir zaļie istabas augi, skaisti un praktiski arī izskatīsies, ja parūpēsities par papildu dekoriem paši.
  • Ātrs un praktisks veids, kā sagatavot mazus akcentus svinību galdam, ir izžāvēt augļus un ogas, kas pēcāk arī noderēs virtuvē. Piemēram, sagriezt citronu, apelsīnu un ļaut tiem izžūt. Šādā veidā tos var ielikt stikla traukā, kad tie vēlāk var kalpot kā piedeva tējai, vai arī novietot tos uz svētku galda kā atsevišķus dekorus, varbūt pat iekārt eglītē - praktiski, ātri un skaisti.

Smarža

Neatņemama svētku sastāvdaļa, ko ikviens no mums noteikti atceras arī no bērnības laikiem, ir piparkūku, mandarīnu un krustnagliņu smarža.
  • Viens no veidiem, kā šo smaržu ienest savās mājās, ir kopā ar ģimeni gatavot svētku maltīti, cept piparkūkas.
  • alīdzīgu roku patīkama mājas aromāta radīšanā sniedz arī dažādas nomierinošas ēteriskās eļļas, kas piedāvā daudzveidīgus aromātus - vaniļu, krustnagliņas, kanēli, citrusauguļus un daudzus citus.
  • Smaržu palīdzēs radīt arī aromātiskās sveces, kas papildinās svētku noskaņu, kā arī kalpos kā papildu gaismas avots.

Publicitātes foto

Viena no skandināvu stila pamatnostādnēm ir radīt mājīguma sajūtu, kas sevī ietver funkcionalitāti un praktiskumu. Gatavošanās svētkiem mēdz būt trauksmains un stresa pilns laiks, tāpēc galvenais ir neaizmirst par to, kas sagādā prieku un rada svētku sajūtu tavās mājās.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija