Gada krāsa - spilgts flamingo tonis; kā to ietvert savā interjerā?

Dārzs un māja 12.janvāris 2019
 
Publicitātes foto/Tikkurila
Katru gadu dzirdam par jaunām tendencēm modes un interjera industrijās, kas nosaka, kādas tekstūras un rakstus redzēsim mājās, uz sarkanā paklāja, žurnālos un ielās. Tomēr vienu no vissvarīgākajām nozīmēm gan modē, gan interjerā spēlē krāsa. Krāsu ražotājs Tikkurila ir paziņojis, ka tā 2019. gada tonis ir košais K319 Flamingo.

2018. gadā par gada toni tika atzīts N405 Terracotta, bet 2017. gadā - H466 Angora.

2019. gada krāsa K319 Flamingo, kas ir sulīgs persiku tonis, raisa asociācijas ar eksotiskiem putniem, un to ir viegli iedomāties kā izcilu izvēli modē, interjerā, kino un dabā.

Gada toni izvēlējās krāsu ekspertu žūrija.

Publicitātes foto/Tikkurila

Persiku tonis interjerā

Ir pierādīts, ka sulīgais un svaigais persiku tonis interjerā uzlabo cilvēku garastāvokli. Taču ir visnotaļ sarežģīti atrast balansu spilgto toņu izmantošanai kopējā interjerā. Košajām krāsām būtu jābūt harmonijā ar neitrālajiem toņiem, un tās ieteicams pielietot, piemēram, atsevišķu sienu krāsošanai, mēbelēs vai citos interjera priekšmetos.

Garenas formas istabās krāsas var palīdzēt uzlabot telpas proporciju, piemēram, īsākas sienas krāsojot siltākos toņos, bet garākās sienas - vēsākos toņos.

Persiku tonis īpaši ieteicams izmantošanai bērnistabā, tādējādi veicinot mazuļa iztēli. Tas ir īpaši pateicīgs arī, lai izceltu interesantas mēbeles, tekstilmateriālus un citus interjera priekšmetus. Persiku tonis lieliski sader ar baltu, oranžu, sārtu, okera, koraļļu un krēmkrāsu. Tāpat var pievienot ābolu zaļo, pistāciju, avokado, salmu, sinepju, medus, kā arī jebkuru dabīgā koka toni.

Publicitātes foto/Tikkurila

Žurnāliste Suzanna Bjorklunde aicina ikvienu sekot savai sirdij un izmēģināt jaunus toņus gan interjerā, gan modē. Robežu nojaukšana bija arī galvenais toņu ekspertu žūrijas vadmotīvs: “Saskaņoti toņi izskatās labi. Tas nav nekāds noslēpums. Šī tendence ir bijusi populāra jau kādu laiku, un mums tā tik ļoti patīk, ka noteikti nezaudēs savas pozīcijas. Bet arī kontrastējošie toņi var izskatīties lieliski.

Tieši uz to gribētu likt uzsvaru 2019. gadā. Nebaidieties izvēlēties to, kas patīk! Ja jūsu pasaule nav tikai melna, balta vai pelēka, sekojiet savām izjūtām un droši krāsojiet tā, kā vēlaties!" saka Bjorklunde.

Publicitātes foto/Tikkurila

Persiku tonis modē

Persiku tonis ne tikai izcili iederas interjerā, bet arī apģērbā un grimā.

Publicitātes foto/Tikkurila

Tas izcili atsvaidzina un piešķir mirdzumu gan ādas tonim, gan acīm. Tāpat tas veiksmīgi papildina tumšākus ādas toņus, kā arī iedegumu

Persiku toņa sejas bāze neitralizē zilus un violetus ādas apakštoņus, kā arī sniedz izgaismojošu, atsvaidzinošu efektu. Persiku krāsas apģērbu visveiksmīgāk savienot ar pelēkiem, tirkīzziliem, baltiem un zaļganiem toņiem. Vasaras sezonā īpaši aktuālas kļūst pasteļtoņu matu krāsas, un persiku tonis var kalpot kā ne tikai interesants aksesuārs, bet arī atsvaidzināt sejas toni.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija