8 viltīgi dizaina triki, lai gaumīgi pārkārtotu savu mājokli

Dārzs un māja 13.janvāris 2019
 
Pixabay
Beāte Purmale
 
Ja nesen esi pārvācies vai vēlies pamainīt sava mājokļa iekārtojumu, tad tev noderēs pāris labi zināmi interjera dizaina triki. Varam garantēt, ka smeļoties iedvesmu šajos ieteikumos, tev radīsies daudz dažādu radošu ideju, kā savu mājokli pārvērst līdz nepazīšanai. Drīz vien manīsi, ka par tavām atjautīgajām idejām tevi paslavēs ne vien ģimenes locekļi, bet arī ciemiņi, kurus varēsi sagaidīt pārvērtības piedzīvojušās telpās.

1. Nokrāso mazāko istabu sienas siltākos, gaišākos toņos, lai telpas izskatītos lielākas.

Lai istabai sniegtu šķietami lielākas telpas efektu, tā neliktos šaura, lieliski noder lieli logi, gaiši krāsotas sienas un spoguļu izvietošana, kas ne tikai atstaro dabisko dienasgaismu no logiem un durvīm, bet arī sniedz optisko ilūziju, liekot domāt, ka telpa izskatās krietni lielāka nekā patiesībā ir. Tumšas krāsas liks telpai izskatīties mazākai.

Pixabay

2. Izmanto dekoratīvos spoguļus, lai savā dzīvojamajā platībā radītu vairāk gaismas.

Lielākām istabām vai kādai telpai, kurā dabiskā dienasgaisma iekļūst pavisam maz, spoguļi, kas novietoti šķērsām no logiem, radīs vairāk gaismas. Dekoratīvie spoguļi arīdzan var tikt izmantoti, lai aizpildītu tukšu sienu.

3. Miksē veco ar jauno, dārgo ar lēto.

Visi talantīgie interjera dizaineri atzīs, ka viens no svarīgākajiem noteikumiem, iekārtojot savu mājvietu, ir tas, ka tai jāatspoguļo to, kas tu esi, tavu personību un stilu. Tam antīkajam galdam, kurš atrodas tavā viesistabā un piederēja tavam vectētiņam, ir savs stāsts. Arī modernajam dīvānam, kurā iemīlējies no pirmā acu uzmetiena un nevarēji nenopirkt, ir stāsts. Tādēļ nav iemesla, kādēļ tagadne nevarētu eksistēt kopā ar pagātni.

4. Pīti klūgu grozi.

Šie grozi ir ekonomiski un eleganti un tajos var uzglabāt dažādas mantas. Tie var tikt izmantoti, lai glabātu, izvietotu grāmatas, žurnālus, rotaļlietas, dvieļus un palagus. Novieto pāris mazus groziņus savā virtuvē, lai skaisti izliktu augļus un dārzeņus.

Pixabay

5. Izmanto to, kas tev jau ir.

Mums katram ir lietas, kas ir sapakotas kastēs un par tām esam aizmirsuši, nemaz neuzmetot tām aci. Tavai mājvietai vajag pāris aksesuārus. Tā vietā, lai dotos uz veikalu, uzmanīgi apskaties, kas tev jau ir. Koka, metāla vai sudraba paplātes vari novietot uz naktskapīšiem vai kafijas galdiņiem. Uzliec tur arī sveces, fotogrāfiju rāmīšus vai grāmatu kaudzi. Arī šķīvjus vari piekarināt pie sienas, lai to brīnišķīgi izgreznotu.

6. Iestājies par zaļu dzīvesveidu!

Savieto augus savā mājoklī. Izliec tos katrā istabā. Tie piedos telpām krāsu un tekstūru. Ne tikai augi ir skaisti, bet tie var uzturēt istabā vienmērīgu mitrumu, absorbēt piesārņojumu. Nevienai mājvietai nevajadzētu iztikt bez tiem!

7. Nokrāso vai aplīmē savus grāmatu plauktus.

Tādējādi padarīsi jebkuru istabu gaišāku. Iespējams, ka vienkāršākais un lētākais veids kā pārveidot garlaicīgu telpu, ir piedot tai nedaudz krāsas. Grāmatplaukti ir ideālas vietas, kur sākt, tādēļ, ka noklātajam laukumam nav jābūt lielam. Arīdzan vari ļaut vaļu radošumam un nokrāsot skapja iekšpusi, priekšnamu un griestus.

8. Izmanto tādu dizaina elementu kā paklājs.

Paklāji sniedz siltumu un piedod tekstūru, krāsu un personību apdzīvojamajai vietai. Tu vari spēlēties ar dažādiem paklāju veidiem, tekstūrām, jo variāciju ir daudz. Vēsākajiem mēnešiem vari izvēlēties siltāku toņu paklājus, taču, iestājoties gada siltākajam laikam - gaišākus.

Pixabay

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija