Kā izvēlēties piemērotāko zāles pļāvēju

Dārzs un māja 15.maijs 2019
 
Pixabay
Zāles pļāvējs ir ilgtermiņa ieguldījums katrā mājsaimniecībā. Kā to izvēlēties?

Roboti

Ja vēlies ietaupīt savu laiku, ļaut tehnikai visu izdarīt tavā vietā un darīt to videi draudzīgā veidā, tad vispiemērotākais būs zāles pļāvējs robots. Lai pļāvējs darbotos, tam nav nepieciešamas ikgadējās apkopes, kā tas ir citām pļaujmašīnām, turklāt robots tiks galā ar samērā lielu platību. “Arvien vairāk cilvēki novērtē savu laiku, tādēļ daudz biežāk izvēlas zāles pļāvēju robotu!” norāda Kellijs Ševels. Savukārt Inga Lebede atgādina, ka robotam ir nepieciešama iežogota teritorija, citādi mazais braucamrīks “parūpēsies” arī par kaimiņa mauriņu. Lai no tā izvairītos, pa perimetru aptuveni 10 centimetru dziļumā ir jāierok stieple, kuru robots ar sensoriem atpazīs un paveiks darbiņu izvēlētajā teritorijā. Braucot robots zālienu padarīs vienmērīgu un vienlaikus mulčēs. Turklāt robota darbību var vadīt arī no aplikācijas savā viedtālrunī!

Trīs veidu pļaujmašīnas

Benzīna, elektriskā un akumulatora pļaujmašīna - kā izvēlēties īsto? Ja budžets ir ierobežots un teritorija ir maza, tad vispopulārākā izvēle ir elektriskās pļaujmašīnas. Tomēr jāņem vērā, ka, strādājot dārzā, elektrības vads var traucēt. Benzīna pļaujmašīnām vada nav un tās tiek galā ar lielākām platībām, taču regulāri ir jāveic ikgadējās apkopes - jāmaina eļļa un filtri, kā arī mājās jāglabā degvielas kanna. Savukārt videi draudzīga akumulatora pļaujmašīna ar vienu uzlādes reizi nopļaus aptuveni 600 kvadrātmetrus zāles. Šīs pļaujmašīnas ir klusas, viegli lietojamas un ar ilgu kalpošanas laiku. To priekšrocība ir akumulators, kuru var izmantot arī citai dārza tehnikai, piemēram, trimeriem, zāģiem, lapu pūtējiem, šķērēm un citiem.

Traktori un raideri

Lielām platībām vislabākā izvēle būs traktors vai raiders. Traktoram pļāvējs ir novietots spēkrata vidū, bet raideram - priekšā. Zālei, kas garāka par 10-15 centimetriem, speciālisti iesaka izvēlēties traktoru, savukārt ar raideru var labāk manevrēt un piekļūt grūti sasniedzamām vietām. Salīdzinot ar stumjamiem pļāvējiem, kuriem pļaušanas platums ir līdz 53 centimetriem, traktoram tas ir līdz pat 125 centimetriem, līdz ar to darbu var paveikt divreiz ātrāk. Turklāt gan traktoru, gan raideru var izmantot ne tikai zāles pļaušanai! Ziemā tiem var pievienot sniega pūtēju vai šķūri un sakopt piesnigušo teritoriju.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija