9 viltīgi triki dārzkopjiem

Dārzs un māja 20.maijs 2019
 
Pixabay
Beāte Purmale
 
Pavasarī nekur nesprukt, jo atkal jāsāk ķerties klāt dārza darbiem. Met slinkumu pie malas un sastādi darāmo darbu sarakstu, lai nekas nepiemirstas. Piedāvājam vērtīgu portāla balconygardenweb padomu apkopojumu, lai tu būtu zinošs, kā pasargāt augus no dažādiem kaitēkļiem un sakņu puves, kā cīnīties ar nezālēm un, kas palīdz veicināt augu iesakņošanos.

1. Kurš to būtu domājis, ka kanēļa pulveri var izmantot, lai novērstu dažādas augu slimības un apturētu to izplatību? Tā patiesi ir.

Pixabay

2. Ja tev nav lejkannas vai tavā īpašumā esošā jau savu laiku ir nokalpojusi, vari izlīdzēties ar plastmasas tvertni, kuras korķītī izurbti caurumiņi!

3. Kafijas biezumus var izmantot, lai atbrīvotos no tādiem kaitēkļiem kā skudras un gliemeži.

4. Izgreb citrona iekšpusi, ievieto tajā augsni, sēkliņu un uzlej mazliet ūdens. Kad dēsts ir gatavs pārstādīšanai, iestādi to savā dārzā. Citrona miza sadalīsies un baros augu.

5. Vēl viens veids, kā aizsargāt augus no kaitēkļiem, ir olu čaumalu izmantošana. Sadrupinātas olu čaumalas ir efektīvs sķērslis gliemjiem, kuri ēd augus. Tie pat nemēģinās riskēt!

6. Efektīvi! Iznīdē nezāles, izmantojot etiķi.

Pixabay

7. Ūdeņraža peroksīds augiem var lieti noderēt. Tas var pasargāt tos no sakņu puves un vairākām slimībām.

8. Tāpat palīdz medus. Tas satur enzīmus, kas veicina augu iesakņošanos.

Pixabay

9. Ja esi vārījis vai tvaicējis dārzeņus, uzreiz nesteidzies ūdeni izliet ārā. Tiklīdz kā ūdens ir atdzisis, uzlej to uz augiem. Tāpat var darīt arī ar ūdeni, kurā novārītas olas.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija