6 telpaugi, kas uzlabo gaisa kvalitāti

Dzīvo gudri! 28.maijs 2019
 
Pixabay
Lelde Veinberga
 
Ja domā par gaisa kvalitātes uzlabošanu iekštelpās, padomā arī par telpaugiem! Portāls "doityourself.com" uzskaitījis 6 telpaugu sugas, kas ne tikai palīdzēs uzturēt gaisa kvalitāti, bet arī skaisti izskatīsies!

1. Pušķu hlorofīts

shutterstock

Pušķu hlorofīts ir viegli un ātri izaudzējams, kā arī izturīgs. Lielisks gaisa attīrītājs no dažādiem toksīniem.

2. Efeja

Pixabay

Efeja ir klasiska izvēle jebkurā mājoklī, jo tās elegantais izskats ir lielisks telpu akcents. Šie augi ir pazīstami ar savām spējām attīrīt gaisu no kaitīgām ķīmiskām vielām. Efeju ir viegli kopt un tai patīk gan ēna, gan saulainas vietas.

3. Aglonēmas

Pixabay

Augs palīdz attīrīt gaisu un nav prasīgs savā kopšanā. Patīk augt vidējā apgaismojumā. Jāņem vērā, ka tas var būt kairinošs mājdzīvniekiem, tādēļ nav ieteicams mājās, kur ir kaķi vai suņi.

4. Svītrainā sansevjēra

doityourself.com

Sukulents, kas attīra gaisu no toksīniem, neprasot lielas rūpes. Augs var izdzīvot dažādos apstākļos gan temperatūras, gan gaismas ziņā. Neprasa daudz ūdens, tādēļ jāuzmanās, lai netiktu pārlaistīts.

5. Spatifīlas

Pixabay

Spatifīlas ir ne tikai elegants telpaugs, bet arī spēj cīnīties pret toksiskām gāzēm, piemēram, gan formaldehīdu, gan oglekļa monoksīdu, padarot to par lielisku izvēli, lai veicinātu jūsu mājas veselību. Tikai jāuzmanās - augi ir viegli toksiski gan mājdzīvniekiem, gan cilvēkiem, tādēļ svarīgi pēc to aprūpes nomazgāt rokas.

6. Bambuss

Pixabay

Bambuss ir lieliski piemērots iekštelpu gaisa piesārņotāja formaldehīda gāzes filtrēšanai. Šis augi labi aug saules staros vai spilgtajā gaismā. Ļaujiet tam augt tik garam un lielam, cik tas vēlas, ļaujot tai efektīvāk filtrēt gaisu.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija