Paņēmieni, kā atbaidīt ērces

Dārzs un māja 4.jūnijs 2019
 
Pixabay
Lelde Veinberga
 
Ērces jau labu laiku kā pamodušās! Tādēļ uzzini, kā no tām izvairīties kamēr vasarā atpūties savās lauku mājās.

Pirmais, kas jāpatur prātā, ja vēlies, lai ērces tavā piemājas zālāja būtu pēc iespējas mazāk, ir regulārā mauriņa pļaušana, kā arī siltajos gada mēnešos nevajadzētu, lai pagalmā stāv malka vai koka bluķi. Gara zāle un malkas grēdas ir ērču mīļākās mājvietas.

Kā izrādās, tomēr nelabvēlīgi viesi tavam pagalmam, īpaši, ja dzīvo laukos, ir brieži. Tie esot ērču pārnēsātāji, kurus savā pagalmā nevēlies šajā gadījumā redzēt. Latvijā savvaļā dzīvo viena briežu suga - staltbriedis. Jāizvairās tos piebarot un, iespējams, sēta pat būtu vislabākais risinājums.

Ciedru eļļa ir dabisks un no ķimikālijām brīvs kukaiņu atbaidīšanas veids, kas palīdzēs arī pret ērcēm. Tā nav kaitīga un var uzsmidzināt gan uz cilvēka ādās, gan uz mājdzīvnieku spalvas. Līdzīgi strādā eikalipta eļļa, kuru jāsajauc ar nelielu daudzumu ūdens un tad jāizsmidzina uz zāliena nomalēm, lai atbaidītu ērces. Tāpat tā ir droša uz cilvēka ādas vai apģērba, kamēr darbojies dārzā. Savukārt ābolu sidra etiķis, sajaucot ar ūdeni, ir lielisks līdzeklis, lai atbaidītu šos kaitēkļus no dārza mēbelēm, augiem, kā arī nekaitēs cilvēka ādai.

Avots: doityourself.com

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija