6 dzīves gudrības, kas atvieglos mājas uzkopšanu

Dārzs un māja 13.augusts 2019
 
pixabay
Baiba Puriņa
 
Mājas uzkopšana ir laikietilpīgs un fiziski nogurdinošs pasākums. Taču ir daži triki, kas var palīdzēt atvieglot mājas soli.

1. Tīri spoguli ar skūšanās krēmu

Ja noklāsi spoguli ar skūšanās krēmu un tad slaucīsi ar papīru, ne tikai iegūsi tīru spoguli, bet arī uz ilgāku laiku pasargāsi to no netīrumiem un aizmiglošanās. Šis triks lieti noder arī brillēm un mašīnu logiem.

2. Izmanto etiķi

Etiķis ir lielisks sabiedrotais mājas uzkopšanas dienās. Ar etiķi var stikla glāzes attīrīt no ūdens pielieniem. Iemērc glāzes etiķī, vai vienkārši notīrī tās ar etiķī mērcētu lupatiņu. Tāpat etiķis palīdzēs attīrīt žalūzijas, ūdens krānus, dušas uzgaļus.

3. Uzlasi stikla lauskas ar maizi

Kamēr lielās lauskas salasīt ir nieks, īstas galvassāpes sagādā sīko lausku uzlasīšana. Taču ir veikls triks, kā to padarīt vieglāku. Uz maizes šķēles nedaudz uzpilini ūdeni un ar to, gluži kā ar švammīti, piespied tajās vietās, kur ir sīkās stikla lauskas.

pixabay

4. Ledus gabaliņi žāvētājā padarīs drēbes gludas

Izrādās, ka lai drēbes būtu gludas, tās nebūt nav jāgludina. Pietiks, ja veļas žāvētājā ieliksi apģērba gabalu kopā ar diviem vai trim ledus gabaliņiem un žāvētājā uzstādīsi karstāko temperatūru. Ledus kusīs un pārvērtīsies tvaikā, izlīdzinot apģērba krokas.

5. Tīri mikroviļņu krāsni ar citronu

Tā vietā, lai stundām berztu ēdiena radītos netīrumus mikroviļņu krāsnī, ņem talkā citronu. Iespied citrona sulu pusglāzē ūdens un ieliec tajā atlikušo citronu. Ieliec glāzi ar tās saturu mikroviļņu krāsnī un sildi trīs minūtes- tā, lai ūdens sāktu vārīties. Šķidruma tvaiks atmiekšķēs netīrumus un tos viegli varēs noslaucīt ar lupatiņu.

6. Tīri vannu ar greipfrūtu

Aizmirsti par ķimikālijām, jo ir pavisam dabisks veids, kā atbrīvoties no nosēdumiem vannā. Vispirms palaid ūdeni un saslapini visu vannu. Tad pārgriez uz pusēm greipfrūtu un uzber uz tā mīkstuma sāli. Ar greipfrūtu izberz vannu. Citrusa augļa un sāls mijiedarbība noņems ziepju traipus un citus nosēdumus, turklāt, radīs patīkamu aromātu.

Avots

Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 
~Lelde~

Ļoti labi padomi, dažus no šiem jau lietoju, pārējos noteikti izmēģināšu savās mājās.

14.augusts 2019 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija