5 triki, lai atvieglotu mājas uzkopšanu

Dzīvo gudri! 21.novembris 2018
 
pixabay
Beāte Purmale
 
Mājas tīrīšana un spodrināšana neliks tev spiegt un lēkt gaisā no prieka, taču bez tās nekādi nevar iztikt. Lai padarītu ikdienišķās rūpes par kārtību un tīrību savā mājvietā mazāk sāpīgas, nepieciešams izmantot pareizos trikus. Te būs 8 noderīgi padomi no mentalfloss.com, kuri lieti noderēs, lai bez stresa varētu tikt galā ar uzkopšanas darbiem.

Ledus gabaliņi līdzēs pret saburzītām drēbēm

Lai labi izgludinātu platas bikses vai kreklu un apģērbs neizskatītos saburzīts, izvēlies gludekli vai rokas tvaika gludekli. Tad paņem un ievieto divus vai trīs ledus gabaliņus veļas žāvētājā kopā ar vienu vai diviem apģērba gabaliem, un novieto to uz karstākās virsmas. Ledus sāks kust un iztvaikos, nogludinot apģērba saburzījuma vietas. Tādējādi tu krietni ieekonomēsi savu dārgo laiku.

Izmanto etiķi priekš dažādiem veicamajiem darbiem

Vai tev ir putekļainu glāžu kolekcija, no kurām netīrumi nekādi negrib nākt nost? Netērē laiku trauku beršanai, bet izmanto mazu daudzumu etiķa, lai atbrīvotos no ūdens traipiem. Tostarp šo palīglīdzekli var izmantot arī citu nepievilcīgu traipu notīrīšanai mājās. Arī, ja kādu laiku neesi tīrījis savu dušas klausuli, tad tās uzspodrināšanai vari izmantot etiķi, ielejot to plastmasas maisiņā un cieši apsienot ap klausuli, un atstājot uz nakti. No rīta puses noņem maisiņu un notīri dušas klausuli, lai tā būtu mirdzoši tīra.

Ar netīrām žalūzijām vari cīnīties pavisam vienkārši. Bļodā ielej etiķi un savā rokā uzvelc vecu, nevajadzīgu zeķi. Tālāk iemērcē zeķi šķīdumā un tīri ar to žalūzijas. Tīrīšana būs daudz vienkāršāka un ātrāka.

Uzlasi stiklas lauskas ar maizi

Ja nejauši gadījies nomest glāzi zemē un redzēt, kā tā izšķīst pa grīdu, nesatraucies, arī tam ir ērts risinājums. Ja parasti esi pieradis ātri salasīt lielos stikla gabalus, bet galvassāpes sagādājuši visi mazie gabaliņi, tad tagad to var apiet ar savdabīgu triku. Uzpilini mazliet ūdens uz maizes gabala, lai to samitrinātu, tad piespied šķēlīti pie zemes tajās vietās, kur redzamas stikla lauskas. Stikls iespiedīsies maizē un varēsi būt drošs, ka procesa laikā nesagriezīsi pirkstus. Šāds stiklu savākšanas veids ir daudz vienkāršāks par ierasto metodi.

Notīri necaurredzamu stiklu ar skūšanās krēmu

Ja uz spoguļa uzklāsi tradicionālo skūšanās krēmu un pēc tam to izsmērēsi pa virsmu ar tualetes papīra gabalu vai lupatiņu, ne tikai atbrīvosies no traipiem uz spoguļa, bet arī saglabāsi to caurredzamu pāris nedēļu garumā. Šis triks der arī briļļu un mašīnas logu tīrīšanai.

Uzspodrini savu mikroviļņu krāsni ar citronu

Tā vietā, lai krāsni berztu un cītīgi nokasītu netīrumus, labāk izvēlies likt lietā citronu, kas palīdzēs ātrāk tikt galā ar radušos problēmu. Vienkārši izspied citrona sulu pustasē ūdens un pievieno tai pāri palikušo augli. Pēc tam maisījumu ievieto mikroviļņu krāsnī uz trim minūtēm. Mikstūra iztvaikos un piepildīs mikroviļņu krāsni. Ja atļausi tai iedarboties piecas minūtes, tad, atverot mikroviļņu krāsni, vajadzēs izņemt ārā trauku un, izmantojot lupatiņu vai tualetes papīra gabalu, varēsi viegli notīrīt krāsns iekšpusi. Šis maisījums palīdzēs atbrīvoties arī no nepatīkamas smakas.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija