Pamācība, kā saiņot dāvanas zaļi

Dzīvo gudri! 20.decembris 2018
 
Ekrānuzņēmums
Līdz ar Ziemassvētku tuvošanos arvien vairāk Latvijas iedzīvotāju steidz sarūpēt dāvanas saviem tuviniekiem, draugiem un kolēģiem. Lai gan, kā ierasts, svarīgākais ir dāvanu saturs, vairāk nekā divas trešdaļas jeb 65% Latvijas iedzīvotāju mēdz parūpēties arī par atbilstošu dāvanas noformējumu, liecina Latvijas Zaļā Punkta aptauja par dāvanu saiņošanas paradumiem. Diemžēl vienprātības par to, ko iesākt ar dāvanu papīriem, maisiņiem un citiem iesaiņojuma veidiem pēc dāvanu izsaiņošanas, iedzīvotāju vidū nav, un 31% aptaujāto tos vienkārši izmet sadzīves atkritumos.

Kā rāda aptaujas rezultāti, vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju dāvanu iesaiņošanai izvēlas dāvanu papīru un papīra dāvanu maisiņus, bet ievērojami mazāk ir tādu, kas dāvanas ievieto kartona kastītēs, auduma maisiņos, ietin kreppapīrā vai īpašā plastikāta materiālā.

Diemžēl tikai 25% iedzīvotāju dāvanu iesaiņojumus pirms izmešanas sašķiro pēc iepakojuma veida un izmet konkrētajam materiālam paredzētajā šķiroto atkritumu konteinerā.

Viskūtrākie dāvanu iesaiņojuma šķirotāji ir jaunieši vecumā no 18 līdz 24 gadiem, kuri arī salīdzinoši retāk pēc dāvanu atvēršanas iesaiņojumu glabā un izmanto atkārtoti, bet ievērojami biežāk nekā citas sabiedrības grupas izmet to sadzīves atkritumos (53%).

Lai iedrošinātu ikvienu dzīvot dabai draudzīgi un arī savas dāvanas iesaiņot "zaļi", dizainere - dekoratore Lelde Fraktniece piedāvā vienu no variantiem, kā var sarūpēto dāvanu sagatavot pasniegšanai!

  • Dāvanu iesaiņošanai izmanto tavs krājumos jau esošu iepakojumu, maisiņu vai kasti!
  • Izvēlies dabai draudzīgus materiālus! Piemēram, papīra maisiņu, kuru, ja nepieciešams, var pat pats sašūt!
  • Noteikti dāvanu izrotā! Izmanto dabai draudzīgu materiālus - koku zariņus, skujas, čiekurus, pīlādžu zariņu vai citus dabīgus materiālus!
Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija