Kā sadzeltējušu lina galdautu atkal padarīt mirdzoši baltu

Dzīvo gudri! 23.aprīlis 2019
 
Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency
Beāte Purmale
 
Drīz svinēsim 4. maiju jeb Baltā galdauta svētkus, kad uz galda tradicionāli tiks klāts balts galdauts un izkārtoti dažādi latviešu virtuves ēdieni. Taču, ja nākas atskārst, ka izvēlētais lina galdauts vairs nav tik nevainojami balts kā iepriekš, bet ir sadzeltējis, ķeries klāt efektīvai metodei, kura aprakstīta mājaslapā onegoodthingbyjillee.com, un atbrīvojies no traipiem! Lai izdevušies svētki!

1. Lielā katlā ielej ūdeni un tajā iemērc galdautu.

2. Pievieno klāt sāli (1/4 no tases) un sodu (1/2 no tases).

3. Katlu liek uz uguns, sagaida, kad ūdens ir uzvārījies. Lina galdauta tīrīšanas noslēpums ir karsts ūdens!

4. Ļauj galdautam ūdenī mērcēties, tik ilgi, cik nepieciešams. (Ik pa laikam ūdeni ir jāapmaisa). Bieži vien galdautu mēdz atstāt ūdenī pat no divām līdz trim dienām. Daži cilvēki rekomendē katru dienu nomainīt ūdeni. Lai karstais ūdens iedarbotos kā nākas, to der uzkarsēt vēl pāris reizes dienā.

5. Turpini pārbaudīt, cik efektīvi noris process, kad tev šķiet, ka ir jau gana, nolej ūdeni un galdautu kārtīgi izskalo.

6. Ja galdauts nebūs kārtīgi izskalots, tad brīdī, kad to gludināsi, vietām tas var iekrāsoties brūnganā tonī un tavas pūles būs izrādījušās veltas. Tāpēc ļoti svarīgi ir kārtīgi izskalot galdautu!

7. Ja tas ir iespējams, ļauj galdautam izžūt saulē uz plakanas virsmas. Taču, ja uzliksi to uz veļas striķa, galdauts izstiepsies.

Padoms!

Lai rezultāts būtu tāds, kā iecerēts, tad karstā ūdenī, kam pievienota sāls un soda, galdauts jātur apmēram 72 stundas.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija