Kā pareizi sakārtot ledusskapi

Dzīvo gudri! 11.maijs 2019
 
Publicitātes foto
Brīdī, kad esam izsalkuši, mēs nevēlamies lieki tērēt laiku “medībām” – atvērt vaļā sava ledusskapja durvis un haotiski raudzīties tā saturā. Mēs vēlamies atvērt ledusskapi un viegli atrast meklēto – produktus. Ledusskapim, tāpat kā mājoklim, ir jābūt sakārtotam, lai tajā viegli spētu atrast kāroto. Tāpēc LG Electronics ir apkopojis praktiskus padomus par to kā ledusskapī uzglabāt pārtikas produktus, jo pareizi glabājot produktus ledusskapī, ir iespējams tos saglabāt svaigus maksimāli ilgi.

1. solis - augšējie plaukti.

Augšējie plaukti salīdzinājumā ar apakšējiem ir vissiltākie temperatūras ziņā. Viens svarīgs ieteikums no restorānu biznesa, ir augšējā plauktā turēt tādus produktus, kurus nav nepieciešams vairs gatavot - dzērienus, gatavus ēdienus, piemēram, tortiljas, hummus un citus.

2. solis - apakšējie plaukti

Apakšējie plaukti ir labākā daļa, kur glabāt neapstrādātu gaļu, olas, jūras veltes un piena produktus. Lai nepieļautu, ka svaigas gaļas baktērijas izplatās citos produktos, piešķiriet konkrētu ledusskapja daļu gaļai. Gaļu vislabāk uzglabāt oriģinālajā iepakojumā. Protams - daļa, kurā glabājam gaļu, ir regulāri jātīra. Nav ieteicams piepildīt ledusskapi pilnībā pilnu - jāatstāj brīvas vietas gaisa cirkulācijai, kā tas ir atšķirībā no saldētavas, lai produkti nesabojātos.

Linda Vilmansone - Virbule dalās ar savu pieredzi un atzīmē: “Ledusskapja organizācijai es ieteiktu nebaidīties izmantot grozus, kuros salikt un sagrupēt produktus. Tos ir ērti lietot, jo vari vienlaikus izņemt visu konkrētā produkta grozu un labi pārredzēt. Piemēram, ierīkot atsevišķu kasti vai grozu dārzeņiem. Un tas arī ļoti labi izskatās.

Bieži gadās tā, ka par dažām lietām ledusskapī aizmirstam. Lai tā nenotiktu, labi noderēs iepriekšējais padoms. Kā arī mini “inventarizācija” lapiņas veidā. Vienkārši uzrakstot uz nelielas lapas visus produktus, kas atrodas ledusskapī un pretī uzrakstot ēdienu, ko iecerēts taisīt. Lapiņu ar magnētu piespraust pie ledusskapja, lai mājinieki redz, ko konkrētajā nedēļā ieplānots gatavot un arī pašam tas ir kā atgādinājums acu priekšā. Tādā veidā neviens produkts nepaliks “noskumis” un neizmantots.”

3. solis - ledusskapja atvilktnes

Atvilktņu mērķis ir uzturēt mitrus apstākļus, kas palīdz saglabāt augļus un dārzeņus svaigus. Nav ieteicams, ka augļi un dārzeņi tiek likti vienā kastē. Kāpēc tā? Jo daudzi augļi, ieskaitot ābolus, persikus, plūmes, bumbierus ražo etilēnu, ķīmisku vielu, kas palīdz tiem nogatavoties. Diemžēl etilēns var veicināt arī nogatavināšanas procesu citos produktos, piemēram, padarot dārzeņus dzeltenus.

4. solis - neaizmirsti par durvīm

Durvis ir vissiltākā ledusskapja daļa, un šajā daļā vajadzētu stāvēt pārtikas produktiem, kuri ir visvairāk izturīgi pret sabojāšanos jeb var tikt glabāti salīdzinoši augstā temperatūrā. Šajā zonā var glabāt garšvielas, sulas un citus pārtikas produktus, kas iztur temperatūras svārstības. Olām un pienam nevajadzētu tikt novietotiem durvīs, kā tas ierasti notiek. Atceries - pat garšvielām ir derīguma termiņš.

5. solis - saldētava

Saldētavā varam uzglabāt saldētus augļus, dārzeņus, gaļu, un citus produktus. Saldētavā glabājam tādus pārtikas produktus kā, piemēram, tortiljas, mērces un pat olas, kā arī varam sasaldēt maizi un to uzglabāt pat līdz trim mēnešiem. Pārtikas produktiem jābūt cieši iepakotiem traukos vai iepakojumos, jo tas optimizē uzglabāšanu un pat ietaupa elektroenerģiju, ko patērē ledusskapis. Atcerieties, ka produkti saldētavā jāuzglabā plastmasas iesaiņojumos!

Interesanti!

Linda atzīmē, ka daži pārtikas produkti nav jāuzglabā ledusskapī. Tomāti ledusskapī kļūs mīksti - maina struktūru un zaudē aromātu - turiet tos istabas temperatūrā. Tas pats attiecas arī uz zemenēm. Tās uzglabājot ledusskapī kļūst bezgaršīgas un zaudē aromātu.Sīpolus, ķiplokus, ķirbjus un kartupeļus vislabāk ir uzglabāt vēsākā vietā ar zemu mitrumu, tāpēc uzglabā tos tumšā skapī vai citā vietā ārpus ledusskapja.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija