Uzzini, kas nepieciešams, lai uzsāktu apmācības autoskolā!

Dzīvo gudri! 18.jūnijs 2019
 
B kategorijas vadītāja apliecība daudziem ir ceļš uz brīvību, kas sniedz iespēju pārvietoties ar savu auto un iegūt neatkarību. Apmācāmo plūsma autoskolās nekad neapstājas – daļa mācības uzsāk tikko sasnieguši pilngadību, bet citi pēc B kategorijas tiesībām sajūt nepieciešamību vēlākā dzīves posmā.

Neatkarīgi no tā, pie kuras no šīm grupām piederat Jūs, ir vairāki nosacījumi, kuri jāizpilda, pirms pieteikšanās autovadītāju kursiem. Šajā rakstā autoskola Einšteins sniegs Jums ceļvedi B kategorijas vadītāja apliecības iegūšanā, lai iepazīstinātu ar to, kas nepieciešams, lai uzsāktu mācības autoskolā.

Autoskolas izvēle B kategorijas tiesību iegūšanai

Ceļš pretī B kategorijas tiesību iegūšanai sākas ar autoskolas izvēli un pieteikšanos apmācībām. Ko ņemt vērā izdarot izvēli par labu konkrētai autoskolai? Būtiskākais, kam pievērst uzmanību ir izvēlētās autoskolas reitingi, audzēkņu atsauksmes, kā arī grupu nodarbību laiki - darba dienu rītu, vakara un brīvdienu grupas. Tāpat ikviens var doties uz autoskolu, lai iepazītos ar apmācības gaitu un autoskolas piedāvāto mācību vidi! Ne mazāk svarīgas ir arī B kategorijas kursu izmaksas un laika periods, ko aizņem autovadītāja tiesību iegūšana, jo parasti tiesību iegūšana nav gluži impulsīvs, bet gan iepriekš rūpīgi plānots pirkums.

Gan autovadītāja tiesību iegūšanai nepieciešamais laiks, gan izmaksas vistiešāk ir atkarīgas no katra paša iniciatīvas un spējas apgūt transportlīdzekļa vadīšanu. Taču visbiežāk B kategorijas autovadītāju apmācības ilgst no 2,5 mēnešiem līdz pusgadam. Attiecībā uz izmaksām, iestājoties autoskolā, Jums būs jāveic maksājums par teorijas apmācību un dokumentu noformēšanu. Daļā autoskolu šī summa tiek apvienota vienā, bet lielākoties tie ir divi atsevišķi pakalpojumi. Cenas, protams, mēdz atšķirties, bet vidēji jārēķinās ar 45€ par dokumentu noformēšanu un 50€ par teorijas nodarbībām. Tiesa gan, autoskola Einšteins bieži piedāvā dažādas akcijas, kā rezultātā teorijas apmācību iespējams apgūt ar ievērojamām atlaidēm!

Līdzās šīm izmaksām atsevišķi jāaprēķina B kategorijas praktiskās apmācības izmaksas. Arī par šo pakalpojumu piedāvātās cenas ir visai dažādas, bet vidēji tie ir aptuveni no 15€ līdz 25€ par vienu mācību stundu (45 min). CSDD prasībās noteikts, ka minimālais apmācības ilgums ir 10 šādas mācību stundas, kas nozīmē, ka jārēķinās ar vismaz 300€. Ja ar braukšanas iemaņu apgūšanu neies tik raiti, var gadīties, ka nepieciešamais stundu skaits būs lielāks. Visbeidzot, noteiktu izdevumu daļu sastāda arī maksājumi par CSDD pakalpojumiem. Šajā gadījumā cenas vienmēr būs vienas un tās pašas - 6.16€ par braukšanas mācību atļauju, 12.63€ par teorijas eksāmenu, 38.52€ par braukšanas eksāmenu un 22.05€ par vadītāja apliecības izgatavošanu.

Veselības pārbaude un B kategorijas mācību atļauj

Lai iegūtu braukšanas mācību atļauju, Jums būs nepieciešama medicīniskā izziņa, ko var iegūt, izejot veselības pārbaudi. Šo pārbaudi varat veikt pie sava ģimenes ārsta vai arī pie ārstniecības iestādē izveidota ārstu konsīlija, kā arī autoskolas Einšteins Rīgas filiālē. Pēc veselības pārbaudes veikšanas, atzinums tiks ievietots CSDD datu bāzē, lai topošais autovadītājs varētu iegūt braukšanas mācību atļauju jeb tā sauktās “baltās tiesības”. B kategorijas mācību atļaujas var iegūt jebkurā no desmit CSDD nodaļām. Parasti mācību atļauja tiek izgatavota turpat CSDD nodaļā, mazāk nekā stundas laikā, un, kad tā ir iegūta, iespējams uzsākt praktisko apmācību B kategorijas automašīnas vadīšanai.

B kategorijas teorētiskā un praktiskā apmācība

Pēc nepieciešamo formalitāšu nokārtošanas, autovadītāja tiesību iegūšana sākas ar B kategorijas teorijas apmācību, kas ilgst līdz 6 nedēļām. Tiem, kuri, dažādu apsvērumu dēļ, tiesības vēlas iegūt ātrāk, autoskola Einšteins piedāvā arī intensīvo teorijas apmācību, kas ilgst 3 nedēļas. Teorijas apmācībai noslēdzoties, tai seko skolas teorijas eksāmens un CSDD teorijas eksāmens. Katra autoskola ir izstrādājusi savus noteikumus par skolas teorijas eksāmena kārtošanu un ar to saistītajām izmaksām. Autoskola Einšteins saviem audzēkņiem piedāvā skolas teorijas eksāmenu pirmās divas reizes kārtot bez maksas!

B kategorijas praktisko apmācību audzēkņi nereti izvēlas uzsākt paralēli teorijas kursam. Braukšanas apmācību skaitu nosaka audzēkņu prasmes un iemaņas, taču minimāli noteiktais apjoms ir 10 apmācību reizes. Arī praktiskajai apmācībai seko skolas braukšanas eksāmens, kuru sekmīgi nokārtojot audzēknis var doties kārtot CSDD braukšanas eksāmenu un iegūt B kategorijas tiesības!

Ceram, ka autoskolas Einšteins sagatavotais ceļvedis ir sniedzis jums priekšstatu par procesu, kādā tiek iegūta B kategorija, un to, kas nepieciešams, lai uzsāktu apmācības autoskolā! Autoskola Einšteins darbojas kopš 2009. gada ar filiālēm Rīgā, Siguldā, Cēsīs, Valmierā, Smiltenē un Mālpilī. Autoskola Einšteins ir ne tikai lielākā autoskola Latvijā pēc apmācāmo skaita, bet arī viena no vadošajām autoskolām Latvijā pēc teorētiskās apmācības CSDD statistikas rādītājiem.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija