7 veidi, kā pēc svētkiem izmantot sakaltušo maizi

Dzīvo gudri! 26.jūnijs
 
pixabay
Baibai Puriņa
 
Pēc svētkiem mājās nereti paliek pāri maize, kas rada galvasssāpes ne vienam vien. Maize ātri sakalst, bet to ir žēl izmest. Iesakām septiņus praktiskus veidus, kā neapēsto maizi izmantot.
Šīs receptes palīdzēs izmantot sakaltušo maizi un radīt no tās gardu maltīti. Galvenais, lai maize ir bez pelējuma.

1. Franču grauzdiņi

Sastāvdaļas

  • Ola
  • Piens
  • Vaniļa
  • Kanēlis

Sakaltušo maizi sagriež šķēlēs. Olu sakuļ ar pienu. Tad pievieno tējkaroti vaniļas un kanēli. Sakaltušo maizi apviļā olā, liek uz pannas un apcep cepeškrāsnī.

Kadrs no video / YouTube

2. Krutoni (sausmaizītes)

Sastāvdaļas

  • Ķiploks
  • Olīveļļa
  • Sāls
  • Pipari

Sagriežam maizi sīkos kubiņos. Sarīvē ķiploku un uzliek uz cepešpannas. Tam pa virsu uzber sagriezto maizi. Pirms cepšanas maizei jāuzkaisa sāls un pipari, tad visu apslaca ar olīveļļu. Liekam cepeškrāsnī uz 200 grādiem un dažas minūtes apcepam.

Kadrs no video / YouTube

3. Pildījums

Sastāvdaļas

  • Pētersīļi
  • Salvija
  • Rozmarīns
  • Timiāns
  • Selerija
  • Buljons
  • Kausēts sviests

Maizi sagriež mazos kubos. Sagriež seleriju. Pētersīļus, salviju, rozmarīnu, timiānu un seleriju saber bļodā. Bļodai pievieno sagriezto maizi un pārkaisa ar sāli un pipariem. Visu aplej ar izkausētu sviestu. Iegūto produktu var izmantot kā pildījumu putnu gaļai.

Kadrs no video / YouTube

4. Uzkodu maizītes

Sastāvdaļas

  • Pesto mērce

vai

  • Ķiploki
  • Olīveļļa

Sakaltušās maizes šķēlei bagātīgi uzklāj pesto mērci vai ķiploku un olīveļļas maisījumu. Ja ir vēlēšanās, var pievienot arī Parmezāna sieru.

Kadrs no video / YouTube

5. Maizes drupačas

Maizes drupačas saber ēdiena uzglabāšanas traukā un apber ar sāli. Drupačas vēlāk var izmantot panēšanai un citiem ēdieniem, kam tās vajadzīgas.

Kadrs no video / YouTube

6. Maizes "nūdeles"

Sagrieztās maizes gabaliņus saber bļodā un pārlej ar vistas buljonu. Rezultātā iegūstam maizes "nūdeļu" zupu.

Kadrs no video / YouTube

7. Maizes pudiņš

Sastāvdaļas

  • Ola
  • Piens
  • Vaniļa
  • Kanēlis
  • Cukurs

Olu sakuļ ar pienu. Tad pievieno vaniļu, kanēli un cukuru. Visu samaisa. Maisījumā iemērc sakaltušo maizi un pusstundu cep cepeškrāsnī 200 grādos.

Kadrs no video / YouTube

Rezultātā no vecas maizes varam iegūt grauzdiņu brokastīm, sauszmaizītes salātiem, uzkodu maizītes, putnu gaļas pildījumu, zupu un maizes pudiņu.

Kadrs no video / YouTube

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija