8 veidi, kā veļas dienu padarīt "zaļāku"

Dzīvo gudri! 5.jūlijs 2019
 
Pixabay
Lelde Veinberga
 
Portāls "doityourself" apkopojis vairākus padomus un paņēmienus, kas palīdz veļas mazgāšanu padarīt dabai draudzīgāku!

1.

Izvairies no nepilnas porcijas. Kad mazgā veļu, neizmanto pusporcijas opciju, bet "pielādē" veļas mašīnu pilnu, cik tas ir atļauts. Tas taupa ūdeni, elektrību un naudu!

2.

Izvēries dabiskus līdzekļus. Traipu izmazgāšanai izmēģini dabiskos "tīrīšanas līdzekļus", kuri nebūs kaitīgi dabai. Dabiskie līdzekļi pat labāk strādā vēsā ūdenī. Kā tos pagatavot mājas apstākļos, vairāk uzzini šeit!

3.

Maini ūdens temperatūru. "doityourself" apgalvo, ka aukstā ūdenī mazgāta veļa var būt tikpat tīra kā karstā. Tāpat vēsā ūdenī izvairīsies no veļas krāsošanās.

4.

Izvairies no veļas žāvētāja salvetēm. Pievienojot tās mazgāšanas procesam, salvetes padara drēbes smaržīgākas un novērš to elektrizēšanos, taču tās ir "pildītas" ar ķimikālijām, kuras var būt toksiskas gan tavam ķermenim, gan dabai.

5.

Pixabay

Neizmanto žāvētāju, izkar drēbes. Saule ne tikai lieliski padara drēbes sausas dabiskā veidā, bet arī darbojas kā dabiskais balinātājs - ja pēc veļas mazgāšanas uz tās ir palicis kāds traips, uzsmidzini uz tā citrona sulu un izkar veļu saulainā vietā. Tāpat taupīgāk būs, ja drēbes žāvēsi uz speciāli paredzētiem žāvētājiem, ja nedzīvo pārāk saulainā vietā.

6.

Jo retāk, jo labāk. Labākais veids, lai veļas mazgāšana būtu dabai draudzīga, ir to darīt pēc iespējas retāk. Paskaties, vai patiesi drēbes, kas nokļuvušas veļas grozā un, iespējams, vienreiz uzviltas, ir netīras un nepieciešams steidzami mazgāt.

7.

Ieguldi energoefektivitātē. Kad meklē jaunu veļas mašīnu, veic izpēti un pārliecinies, ka mašīna ir dabai draudzīga - taupa enerģiju un ūdeni. Iespējams, šādas veļas mašīnas izmaksās dārgāk, bet dabai būs draudzīgākas!

8.

Izvairies no ķīmiskās tīrītavas apmeklējuma. Šāda veida veļas mazgāšanas iestādes bieži izmanto ķimikālijas, kas var izraisīt arī veselības problēmas un kaitējumu dabai.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija