6 neierasti veidi, kā izmantot zobu pastu

Dzīvo gudri! 11.jūlijs 2019
 
pixabay
Baiba Puriņa
 
Zobu pasta ne tikai ikdienā rūpējas par zobu tīrību un palīdz cīņā ar aukstumpumpām, bet tā spēj vēl daudz ko vairāk. Netīri apavi? Palīdzēs zobu pasta. Sasmakuši trauki? Līdzēs zobu pasta. Uzzini, kā vēl zobu pastu vari izmantot ikdienas nelielo ķibeļu risināšanai.

1. Matu krāsas atstāto pleķu notīrīšanai

Krāsojot matus mājas apstākļos, nereti gadās, ka krāsa nosmērē zonas uz pieres un kakla, kuras vēlāk ir grūti notīrīt. Izrādās, ka šādos brīžos labs līdzeklis ir zobu pasta - uzklāj zobu pastu uz vatītes un notīri vietas, kur izsmērējusies matu krāsa.

2. Sasmakušu trauku iztīrīšanai

Zobu pasta palīdz atbrīvoties no smakas ēdienu uzglabāšanas trauciņos, burciņās vai termosos. Trauciņā iespiež nedaudz zobu pastas un pielej klāt ūdeni. Trauciņu ar zobu pastu un ūdeni sakrata, tad izskalo zem ūdens. Zobu pasta likvidēs nepatīkamās smakas.

Kadrs no video/YouTube

3. Diega ievēršanai adatā

Šis process var kļūt par īstu izaicinājumu. Tomēr, lai diega ievēršana adatā neprasītu pūles, talkā ņem zobu pastu. Uzklāj nedaudz zobu pastas uz diega gala, kas to padarīs cietāku. Tagad bez pūlēm varēsi diegu ievērt adatā.

4. Lai atbrīvotos no sīpolu smakas

Griežot sīpolus, ir ne tikai "jāraud", bet to spēcīgā smarža atstāj "pēdas" arī uz griežamā dēlīša un griezēja rokām. Zobu pasta palīdzēs ātri no tās atbrīvoties. Atliek tikai nedaudz zobu pastas uzklāt uz rokām un dēlīša. Pēc tam visu zem ūdens noskalo.

Kadrs no video / YouTube

5. Dažādu traipu tīrīšanai

Zobu pasta ir lielisks tīrīšanas līdzeklis, kas palīdzēs palīdzēs atbrīvoties, piemēram, no flomasteru traipiem uz galda, traipiem uz apaviem un traipiem uz spoguļu virsmām. Uzklāj nedaudz zobu pastas uz traipa un notīri ar salveti. Netīrumi pazudīs, kā nebijuši.

Kadrs no video / YouTube

6. Nepaklausīgu matu savaldīšanai

"Slikto matu diena" var pamatīgi sabojāt omu. Taču zobu pasta var būt labs palīgs, lai izvairītos no šādām dienām. Spurainus matus var "savaldīt" ar zobu pastu. Uzklāj to uz zobu sukas un izbrauc cauri matiem vietās, kur tie spurojas.

Kadrs no video / YouTube

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija