5 triki, kā padarīt ērtāku apavu nēsāšanu vasarā

Dzīvo gudri! 23.jūlijs 2019
 
pixabay
Baiba Puriņa
 
Vasarā apavu valkāšana sagādā ne mazums raižu - karstumā svīst kājas un rodas noberzumi, traucē pusgarās zeķes un citas ķibeles. Taču ir pavisam vienkārši triki, kā no tām var izvairīties.

1. Lai apavos nesvīstu kājas

Sasvīdušas kājas apavos ir viens no nepatīkamākajiem vasaras blakusefektiem. Izrādās, ka izmantojot pēdiņas, to ir iespējams novērst.

Ekrānuzņēmums no YouTube

No apava izņem zoli un tai apvelk pēdiņu, tā, lai pēdiņas apakšējā daļa (pēda) būtu uz augšu. Ieliec zoli atpakaļ kurpē un pēdu svīšana vairs nebūs problēma.

Ekrānuzņēmums no YouTube

2. Pārvērt zeķes pēdiņās

Pēdiņas jau gatavas, protams, var iegādāties veikalā, bet, ja tomēr pēdiņu nav pa rokai, var izlīdzēties arī ar parasto zeķi.

Pārvelc zeķi pāri pirsktiem, tā, lai purngals būtu apsegts. Zeķi pārloki un velc caur apakšu pār pēdu. Kad zeķe ir nosegusi pēdu, visbeidzot, apakšējās malas uzloki uz augšu un pēdiņas gatavas.

Ekrānuzņēmums no YouTube

3. Izvairies no noberzumiem

Vasarā saberztas kājas ir viens no biežākajiem un nepatīkamākajiem faktoriem. Izrādās, lai izvairītos no beršanas, iespējams to novērst ar biksīšu ieliktnīša palīdzību.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Biksīšu ieliktnīti sagriež pie vienas no paplašinājuma malām. Garāko gabalu ielīmē kurpē pie punrgala pacēluma, bet mazāko - pie kurpes aizmugurējās malas papēža pusē. Rezultātā kāja kurpēs jutīsies ērtāk un apava cietā mala nenoberzīs papēdi.

Ekrānuzņēmums no YouTube

4. "Pēdiņas" sandalei

Sandaļu siksniņas var saberzt kājas. Lai nebūtu sandalēs jānēsā zeķes, ir vienkāršs triks, kā uztaisīt "pēdiņas" sandalēm. Vajadzēs tikai zeķi, kuru nav žēl sagriezt.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Zeķi uzvelc uz purngala un nogriez pie pirkstiem tās garo galu. Tad pavirzi jauniegūto "pēdiņu" vietā, kur atradīsies sandaļu siksniņa.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija