4 vienkārši triki, kas padarīs atpūtu pie dabas baudāmāku

Dzīvo gudri! 30.jūlijs 2019
 
pixabay
Baiba Puriņa
 
Atpūta pie dabas ir viens no jaukākajiem laika pavadīšanas un atpūtas veidiem, ko piedāvā vasara. Piedāvājam nelielus trikus, kas palīdzēs atpūtu dabā padarīt baudāmāku.

1. Kad uzmācas knišļi

Ja atrodoties pie dabas uzmācas knišļi un pa rokai nav to pretlīdzeklis, lieliski noderēs priežu vai egļu skujas. Sarīvē rokā saujiņu skuju un iesmērē ar tām apģērbu. Insektiem nepatīk skuju smarža un tie no tevis turēsies pa gabalu.

Ekrānuzņēmums no YouTube

2. "Roltons" kā lielisks iekurs

Izrādās, ka ātri pagatavojamās nūdeles var ne tikai ēst, bet arī izmantot ugunskura iekurināšanai. Tās labi aizdegsies un nevajadzēs lauzīt galvu, kā iekurt uguni.

Ekrānuzņēmums no YouTube

3. "Trauku skapis"

Dodoties atpūsties pie dabas, nereti līdzi ņemama traukus, gatavošanai uz uguns. Lai tie neaizņemtu lieku vietu un nesasmērētos, vari izveidot vienkāršu "trauku skapīti" dabā.

Vajadzēs:

  • Siksnu
  • Āķīšus

Siksnu apliec ap koku un tajā sakar līdzi paņemtos āķīšus. Uz āķīšiem sakarini traukus. Tā tie nesasmērēsies un neaizņems lieku vietu teltī.

Ekrānuzņēmums no YouTube

4. Tualetes papīra turētājs

Dodoties atpūtā pie dabas, dabisko vajadzību kārtošanu vari padarīt civilizētāku, pagatavojot savu tualetes papīra ruļļa turētāju.

Vajadzēs:

  • 5 litru ūdens pudeli
  • Irbulīti
  • Šķēres

Ūdens pudelei nogriez apakšējo daļu un tās malās izdur nelielus caurumiņus, kam cauri var izvilkt irbulīti. Ieliec pudelē tualetes papīra rulli un caur to izvelc koka irbulīti.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija